SOS: Želim što pre da smršam

Dragi Hej! Imam 54 kg, a visoka sam 152 cm. Idem u peti razred osnovne škole. Imaš li neki savet kako da smršam i koje vežbe da radim.Volela bih da to bude brzo mršavljenje! Hvala unapred!

SAVET: Ako želiš da izgubiš na težini, možeš da kombinuješ zdraviju ishranu sa vežbanjem. Potrudi se da izbaciš slatkiše i grickalice što više i zameniš ih voćem. Takođe, možeš da kreneš sa laganim trčanjem i potrudi se da budeš što redovnija i upornija sa tim. Na početku će ti možda biti naporno i nećeš moći da izdržiš, ali ako budeš uporna steći ćeš kondiciju i moći ćeš da izdržiš sve duže. Pored toga, možeš da radiš trbušnjake, čučnjeve i druge vežbe oblikovanja. Možeš na internetu (npr. na youtube-u) da pronađeš vežbe koje bi mogla svakodnevno da radiš. Možda nećeš odmah izgubiti na težini baš onoliko koliko planiraš, ali ako ti je baš stalo do toga budi uporna. Pravilna ishrana i fizička aktivnost će doprineti ne samo tome, već pozitivno utiču na opšte zdravstveno stanje organizma, pogotovo zato što si u periodu kada rasteš i razvijaš se.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.