SOS: Žestoka svađa sa BFF

Posvađala sam se sa BFF sa kojom sam se družila 4 godine i sada ona meša sve svoje drugarice u tu našu svađu i okreće sve protiv mene. Ja ne znam zašto se ona naljutila na mene ali znam da ja ne mogu da podnesem da smo nas dve u svađi. Sada svima priča sve najgore o meni i priča drugima kako ih ja ogovaram što nije istina. Pokušava da okrene ceo razred protiv mene. Tražila mi je da se promenim i da se družim i sa njenim prijateljima ali ja jednostavno ne mogu sa svima da se družim. Imam svoje neke drugarice sa kojima sam baš nerazdvojna u zadnje vreme. Ne znam šta da radim, po ceo dan kad dođem iz škole ja ležim i plačem, ne mogu više ovako, a u odeljenju me skoro svi mrze i to samo zbog nje. Da li možete da mi kažete šta da radim.

SAVET: Ukoliko je ona okrenula odeljenje protiv tebe i priča svima loše o tebi, pozivajući ih da te ignorišu i kako ti kažeš mrze, onda je vreme da o tome obavestiš razrednu starešinu. Svakako pre toga možeš da pričaš sa njom, ali pitanje je da li će to uroditi plodom. Zbog toga ti predlažemo da popričaš sa razrednom i da joj kažeš kako je posle vaše svađe, tvoja BFF počela da okreće druge protiv tebe. Jedna je stvar da se ona ne druži s tobom i da te možda čak i ne voli, ali je skroz druga stvar da okreće razred protiv tebe. To je već neki vid nasilja i zato zahteva pomoć odrasle osobe i zbog toga ti predlažemo da se obratiš razrednom starešini.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.