SOS: Žestoka svađa sa drugaricom

Zdravo Hej! Obraćam se tebi upravo zato što znam da si najbolji i da ćeš mi sigurno dati najbolji savet.
A evo i mog problema.
Posvađala sam se sa jednom drugaricom koja me je zapravo sve godine iskorišćavala. I sama je priznala kako me četiri godine koliko se družimo iskorišćava i da sam joj zapravo bila “rob”. Posvađale smo se zato što je rekla da su neke moje slike koje sam postavila (radi se o tri slike) odvratne, i rekla je “Slikaš se kao k****”
Ja nisam mogla da izdržzm zato što mi se odavno popela na glavu, zato što me psovala i svašta radila još pre… Rekla sam joj da ja bar ne radim ono što ona radi, a ona se stvarno ponašs kao tiranin. Potom mi je ona rekla da kao želi da mi pomogne da me ne bi ismevali, a inače me u razredu ismevaju zato što sam stidljiva. Zapravo bila sam, ali više ne ćutim. I tako ispsovala me je, a ja sam njoj još većom merom vratila.
Sad je svima, baš svima iz mog razreda pokazala samo moje poruke kako bi ispalo da je ona nevinašce, a da sam ja ko zna kakva i svi su joj poverovali jer je očigledno obrisala poruke koje je ona meni slala. Trenutno me svi mrze zbog svađe sa njom, a ona je kao popularna. Pokušala sam svima da objasnim da nije tako ali neće ni da me cuju.
Ko je kriv? Ja mislim da je ona sigurno. Moooolim te pomozi mi!

SAVET: Žao nam je što se sve ovako izdešavalo i što sada prolaziš kroz to sama. Svakako da je ona, bar prema tvojim rečima, isprovocirala svađu i začinila je svojim izjavama, ali se čini da ni ti nisi ostala dužna. Za sve je potrebno dvoje, tako i za svađu. U svakom slučaju, ona je očigledno osoba koja ti zaista nije potrebna kao prijateljica jer nema kvaliteta za to, bar kada je reč o tebi. Ovde je veći problem zapravo to što je ona okrenula druge iz razreda protiv tebe i koristila poruke, koje su itekako lične, kako bi ih dodatno pridobila. Čini nam se da bi možda bilo dobro da o ovome obavestiš roditelje jer iako možda izgleda naivno, ovo može da eskalira jer tvoji drugovi mogu nastaviti da te ignorišu ili čak ismevaju. Tako da ako ti se čini da je vrag odneo šalu, obavezno obavesti o tome roditelje, a posle toga biste možda zajedno mogli da potražite pomoć razrednog starešine.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Foto: Getty

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.