SOS: Žestoka svađa sa najboljom drugaricom

Imam veliko problem sa BFF. Posvađale smo se i to jako. Ja nju volim kao sestru, ali sam odjednom dobila jak nalet ljubomore na sve ljude koji me okružuju i to se odrazilo i na nju. Počela sam da je odbacujem od sebe zbog toga i sada ne znam kako to da popravim. Možete li da mi pomognete? Molim vas.

SAVET: Jedini način za to je razgovor sa njom. Reci joj da želiš da razgovaraš sa njom. Zamoli je da izdvoji vreme za tebe i za razgovor o vama. Tada reci da si svesna da si mnogo pogrešila, da si bila u lošem periodu i raspoloženju i da se nažalost to odrazilo na nju. Slobodno reci da si svesna da to nije nimalo ok što su se tvoji problemi odrazili na nju, ali da tada nisi umela drugačije. Izvini se. Obavezno se izvini i reci da znaš da si pogrešila. Isto tako joj reci kako se sada osećaš i koliko ti nedostaje. Reci šta ti sve kod nje i kod vašeg drugarstva nedostaje. Pokaži joj koliko ti je stalo i verovatno će uspeti da pređe preko toga. Ako uspe, ceni to. Mnogo ceni i trudi se da prema njoj budeš što bolja možeš i iznad svega što iskrenija i otvorenija.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.