SOS: Najbolja drugarica se odjednom naljutila na mene

Poštovani Hej imam jedan problem. Sa najboljom drugaricom sam ovog leta trebala da idem na more, ali ona je prestala da mi se javlja nedelju dana pred put. Odjednom se naljutila na mene. Od tad mi se više nije javila.Sad ne znam šta da radim i kako da saznam u čemu je problem. A više od svega bih želela da se pomirimo i da bude sve kao pre.

SAVET: Sa njene strane nije uopšte lepo to što je, bez ikakvog objašnjenja, samo prestala da priča sa tobom. Najbolji lek za rešavanje problema često jeste upravo razgovor. Ukoliko ti je stalo da se pomiriš sa njom, najbolje bi bilo da je otvoreno pitaš šta nije u redu, zašto se toliko dugo ne javlja, da li si je nečim uvredila i slično. Važno je da je to pitaš normalnim tonom i da je ne napadaš, ne vičeš i slično. I vrlo je bitno da ne preuzimaš sve na sebe – ukoliko je i njoj stalo da ponovo budete okej, mora i ona nešto da kaže i uradi. Najbolje bi bilo da se, u tom pomirenju, nađete na pola puta, i da fino porazgovarate o svemu. Ukoliko ispoštuješ sve to, ostalo je na njoj i zavisi od toga koliko ona želi da između vas sve bude kao pre.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.