Sreća kao izbor svakog od nas

Mnogi misle da je sreća stvar sudbine, odnosno puke slučajnosti ili da na nju presudno utiču spoljni faktori. Međutim, istina je sasvim obrnuta – sreća je stvar izbora i već sada možete biti srećni bez obzira na životnu situaciju u kojoj se nalazite.

5 SAVETA ZA SREĆAN ŽIVOT

Budite zahvalni

Tokom dana više pažnje posvetite razmišljanjima o tome na čemu ste zahvalni, a ne o tome šta vam nedostaje ili čime ste nezadovoljni. Tada će vaše telo i um biti ispunjeniji boljim vibrcijama koje bi dalje nastavljale da se nadograđuju još pozitivnijim mislima i tako bi ostavili manje mesta za negativna razmišljanja i osećanja.

Kada vam se nešto lepo desi, pokušajte da zapamtite taj osećaj. I zadržite ga

Naš mozak funkcioniše tako da na negativne informacije reaguje mnogo snažnije nego na pozitivne. Vi to možete promeniti namernim, jačim reagovanjem na pozitivne informacije i time napraviti suprotan šablon prethodnom. Važno je da pozitivne informacije sada pokušate da doživite jače i da im posvetite više pažnje. Znajte da je skrivena snaga u svakodnevnim iskustivima.

Tražite sreću

Pokušajte da nađete sreću, tj. radite ono što vas čini srećnim i zadovoljnim. Uspeh neće izostati.

Vežbajte saosećanje

Ljudi do samog kraja svog života ne shvataju da je sreća izbor. Ostaju zarobljeni u starim shvatanjima i navikama, žive u takozvanim komfornim zonama i misle da su im emocije poznate te da nemaju razloga za stres. Strah od promene ih tera da glume sebi i drugima da su zadovoljni i srećni, a ustvari duboko u sebi znaju da im je život prazan i jednoličan i da najradije žele da im isti bude sasvim drugačiji.

Dozvolite sebi da budete srećni

Najveća ljudska moć jeste moć izbora. Prepoznajte u datom momentu šta vas čini zadovoljnim i srećnim i tako se ponašajte, gde god bili. Napravite izbor, izaberite sreću.

Izvor: INJournal
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.