VRLO JE LAKO: Sedam načina da budeš srećnija

Verovala ili ne, sreća ti je na dohvat ruke i možeš svaki dan da budeš srećan. Načini da to postigneš su jednostavni, ali je važno da ih poštuješ i svakodnevno upražnjavaš.

Predstavljamo ti neke od stvari koje bi trebalo da radiš, kako bi svaki tvoj dan imao “Happy End“!

Idi na spavanje kada si umorna

Teško da ćeš nenaspavana da ustaneš srećna! Zbog toga je važno da se dobro naspavaš, što znači da odeš na spavanje kada osetiš umor, a ne ostaješ uporno budna uz seriju, ili knjigu do pola noći.

Podigni roletne

Koliko god da žuriš u školu, imaćeš bar malo vremena da podigneš roletne. Iako ti se čini kao nebitno i doživljavaš ovu radnju kao sastavni deo pospremanja sobe, koji te baš smara, dnevna svetlost koja će te preplaviti kada to uradiš, uliće ti pozitivnu energiju. U tom slučaju nema prepreka da ti dan ne počne lepo.

Svaki dan novi izazov

Stavljanje sebe svaki dan pred neki izazov, pojačava osećaj zadovoljstva. U suprotnom, na kraju nedelje se osećaš umorno i beznadežno jer ti se čini kao da je svaki dan bio isti.

Ne preskači doručak

Ovo ti mama ponavlja svako jutro, ali je to toliko važno, da ćemo i mi. Samo punog stomaka možeš da “zakoračiš” u jedan srećan dan, zato što ćeš biti sita i dobiti minerale, vitamine i ostale stvari neophodne za pravilan psihički razvoj i dobro raspoloženje.

Vežbaj

I ovo si čula mnogo puta, ali nije na odmet da ponovimo. Razlog zašto će vežbanje da te učini srećnim je jednostavan i naučno objašnjiv. Fizička aktivnost ujutru puni mozak i krvni sistem kiseonikom, koji stvara endorfin, hormon zaslužan za dobro raspoloženje.

Ne idi u krevet neraspoložena

Šta god da ti se dogodilo u toku dana, nemoj da dozvoliš da namrgođena odeš u krevet, zato što ćeš ustati još gore raspoložena. Pogledaj neku komediju, pročitaj nešto zabavno, ili nađi bilo koji drugi način da sebi poboljšaš raspoloženje, pre nego legneš da spavaš.

Kad ti se plače plači

Pitaš se sigrno kakve veze ima plakanje sa srećom? Ima naravno, zato što je izražavanje emocija najbolji put da budeš istinski srećna. Zato kada si nešto tužna ili neraspoložena i osećaš da ti se “nešto skupilo u korenu nosa”, slobodno plači, pre će proći tuga, a vratiti se sreća!

Foto: Pixabay

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.