Šta kada ti mobilni upadne u vodu?

Svakom četvrtom korisniku pametnih telefona uređaj je bar jednom pao u WC šolju ili u kadu ili u more… Kako, dakle, spasiti mobilni kad ti slučajno “zapliva” i totalno se pokvasi? Prati ovih nekoliko trikova…

Izvadi SIM karticu iz telefona
Upravo si izvukala mobilni iz vode? Odmah isključi uređaj i izvadi SIM karticu. Važna je svaka sekunda jer se može dogoditi kratak spoj.

Pirinač je spas
Uzmi posudu koju možeš dobro da zatvoriš i napuni je suvim pirinčem. Stavi unutra svoj isključeni pametni telefon tako da je u potpunosti zatrpan pirinčem i dobro zatvori posudu da ne ulazi vazduh.

Samo strpljivo
Mobilni tako nekoliko dana ostavi u posudi s pirinčem. Pokušaj ponovo da ga uključiš najranije nakon 48 sati. Ako uređaj i dalje ne možeš da uključiš, ostavi ga u pirinču još nekoliko dana.

Strogo zabranjeno

Sušenje fenom
Znamo da si u šoku i da ne možeš da zamisliš nekoliko dana bez pametnog telefona. Ali sušenje fenom može da napravi još veću štetu. Voda može da prodre dublje u uređaj i uništiti ga zauvek…

Spajanje na punjač
Ponekad se telefon odmah isključi, čak i ako je samo na sekundu pao u vodu. Nikako nemoj da ga priključiš na punjač. To će prouzrokovati kratki spoj i telefon će zauvek biti izgubljen.

Foto: Getty Images/Guliver

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.