Šta momci mogu da nauče iz ljubavnih romana?

Smatramo da su dobre knjige pisane za svakoga, bez obzira na žanr. U stvari, vrlo je moguće da se prosvetljujuća i egzaltirana čitalačka iskustva mogu pojaviti čim iskoračite iz sigurne zone. Muškarci koji izbegavaju žanrovska određenja za koja pretpostavljaju da nisu za njih možda propuštaju nešto veoma bitno!

Muškarci smatraju da ljubavne romane pišu žene ili da su pisani za žene. Iako je to uglavnom istina, posebno kada su u knjizi u najvećem broju zastupljeni ženski likovi, kada se obrađuju pitanja koja spadaju u domen interesovanja žena, i kada se veliča ženska seksualnost, ipak to ne znači da muškarci ne bi trebalo da ih uzmu i pročitaju od korice do korice. Zašto? Prvo, zato što su mnogi od njih zabavni za čitanje. Drugo, ljubavni romani su prozori okrenuti ka ženskim željama i potrebama. Mudri muškarci mogli bi da iskoriste te knjige kao vodič do ženskih srca.

I šta bi muškarci mogli da nauče iz tih „vodiča“, pitate se? Pročitajte u nastavku teksta.

To su male stvari
Često muškarci imaju pogrešno mišljenje da žene čeznu za vanserijskim postupcima koji ih mogu usrećiti, kao što su ispisivanje teksta za prosidbu uz pomoć aviona na nebu, putovanja u egzotične krajeve i večere pod svećama koje papreno koštaju. Ali istina je (što se može pročitati u većini kvalitetnih ljubavnih romana) da male, svakodnevne sitnice žene umeju veoma da cene: muškarac koji izbaci smeće iz stana bez prethodnog podsećanja, skuva kafu koja će je sačekati kad se probudi, i prihvati se posla oko šetanja psa tako da ona može da se opusti u dugoj i toploj kupki – veoma su dobrodošle sitnice. (Za vašu informaciju, muškarci koji urade sve navedene stvari, najčešće dobiju poziv od svoje dame da im se pridruže u kupki kad se vrate iz šetnje sa psom.)

To su i velike stvari
Šta ako muškarac želi da izmami suze svojoj dami iskrenim i romantičnim gestom? Neki junaci umeju da zakupe najviši sprat restorana za godišnjicu prvog susreta sa svojom izabranicom, ili pak da potroše i poslednju paru kako bi kupili kuću u kojoj je njihova draga provela detinjstvo. Ljubavni romani ovakvog tipa prepuni su inspiracije za preduzimanje značajnih koraka.

Razlika između arogantnog kretena i harizmatičnog, samopouzdanog muškarca
Da, istina je. Mi žene volimo samouverene muškarce. Ali postoji razlika između samopouzdanja i egoizma, između čvrstine i nadmoći. Dobri ljubavni romani pokazuju kako da razlikujete te stvari.

Kako pristupiti ženi?
Uzmite u ruke ljubavni roman ako želite da naučite neke tehnike kako biste privukli pažnju žene koja vam se dopada. Kao u slučaju Patrika i Jolande iz romana „Pokloni mi Pariz“, kada Jolanda od njega traži da joj da njegov doživljaj Pariza. Čitajte, povezujte, ponavljajte, gospodo.

Pravila ponašanja u spavaćoj sobi
Sve što ste ikada želeli da znate o tome šta žene vole i ne vole, kakve poljupce vole, na koji način da im skinete brushalter i kako im pričati „prljavo“, i još mnogo, mnogo toga možete pronaći u dobrom ljubavnom romanu. Želite da budete neprikosnoveni u krevetu? Uzmite ljubavni roman i zapisujte.

Izvor: laguna.rs

Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.