Sukob u vezi: 4 koraka ka pomirenju

Svađe u vezi mogu nastati iz različitih razloga. Međutim, važno je da se pravilno postavite.

Pročitajte o glavnim pravilima za rešavanje sukoba u odnosima. Dakle, postoji određeni “algoritam” akcija za pomirenje nakon bilo kog sukoba u vezi.

Prihvatite sukob kao priliku

Pravilno pomirenje je uvek prilika za razjašnjavanje dugotrajnih problema, uvođenje novog nivoa odnosa i razumevanja i prihvatanje jedno drugog. I bez obzira koliko godina ste zajedno, važno je da stalno pokušavate da upoznate drugu polovinu još bolje.

Ne plašite se da napravite prvi korak

Ako stvarno volite jedno drugo i želite da se pomirite – prvi korak treba napraviti neko ko je smiren i spreman za dijalog. Glavna stvar je rezultat. U suprotnom, skrivajući se iza prevelikog ponosa, jednostavno ne možete čekati izvinjenje i zbližavanje nakon sukoba.

Iskreno govorite o osećanjima

Obično posle svađe teško je započeti razgovor i sve prilike izgledaju smešno. Ali postoji izlaz. Neophodno je početi sa iskrenim razgovorom. Recite svom partneru šta osećate posle svađe, da je bila greška i da ste uznemireni što je vaša veza bila podvrgnuta takvom neprijatnom iskustvu. Obavezno navedite da zaista želite da promenite situaciju na bolje.

Pronađite kompromis

Vrlo je važno da posle svađe, na sopstvenom primeru, shvatite kako je potrebno da se ponašate u vezi i kako rešiti slične situacije u budućnosti. U suprotnom, vi i vaš partner rizikujete pomirenje samo na neko vreme.

Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.