Trikovi kako da izgledaš pametnije u školi

Želiš da te drugi smatraju Gospođicom Pametnicom? Pored tvog imena u dnevniku ne moraju da budu samo petice i pohvale da bi ostavila utisak bistre devojke. Evo šta treba da uradiš…

1 Okruži se pametnjakovićima!

Iako ti se to možda čini kao nepopularan potez, zamoli razrednu da te premesti u klupu s nekim odlikašem. Tako ćeš s tim odlikašem raditi i neki zajednički projekat, dobićeš bolje ocene i, mic po mic, izgradićeš imidž pametne glavice.

2 Popravi sliku o sebi!

Verovali ili ne, i profesori ponekad zavire na fejs: pazi kakve fotke stavljaš i o čemu pišeš! Umesto da ti profil bude nakrcan fotkama sa žurki, nabaci i neke “ozbiljne”: fotke s porodičnih izleta, iz muzeja ili s putovanja stvoriće sasvim drugačiju sliku o tebi.

3 Kratko i jasno!

Kad odgovaraš, ne trudi se da upotrebiš što više reči, važnije je da tvoje rečenice budu jasne i smislene. Govori polako i biraj reči da ne izgledaš zbunjeno!

VAŽMA NAPOMENA: Danas je vrlo cool kad si član neke sekcije. To su mesta gde možeš da naučiš lepo da govoriš, izneseš svoje argumente i učestvuješ u konstruktivnim raspravama. Tako ćeš za nekoliko meseci moći da uđeš u raspravu sa bilo kim o bilo čemu, možda ti se posreći neko takmičenje u inostranstvu, a to znači super putovanje i super provod, ali samo za pametne!

Foto: Thinkstock Guliver

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.