RAZLOZI ZBOG KOJIH SI SOLO: Ne ponašaj se ovako, ako nećeš da uplašiš dečka!

Čak i najzgodnije devojke su često solo. Zašto? Zato što verovatno šalju pogrešne signale. Način na koji se ponašaš prema drugima može nekoga da privuče, ali isto tako može i da uplaši. Čak i kad nekoga želiš da impresioniraš i ispadneš simpatična, tvoje ponašanje može imati sasvim suprotan učinak. Evo šta sve može da otera dečka od tebe i kojim ponašanjem ga više plašiš nego osvajaš…

Šalješ mu previše poruka…

Priznajemo: Razmenjivanje poruka s dečkom koji ti se sviđa može da bude zarazno i interesantno. Iako zahteva nešto hrabrosti, onaj osećaj dok čekaš šta će ti odgovoriti zaista je neprocenjiv. Ali dopisivanje je nešto u čemu zaista ne smeš da preteruješ. Pogotovo ako vidiš da ti on baš ne odgovara odmah ili ti odgovara vrlo kratko. Ako ti i dalje nastaviš da ga bombarduješ porukama, brzo će zaključiti da si prenaporna i odustaće.

Popravi se! Zamisli da se vaš razgovor odvija u četiri oka umesto na mobilnom. Eh, sad… ako bi on tokom tog razgovara odgovarao sa da ili ne, ako ti ne bi postavio nijedno pitanje i ako ne bi podsticao nastavak priče, verovatno bi zaključila da mu se baš i ne razgovara s tobom ili da nema vremena. Dakle, nemoj ga zatrpavati porukama.

Uhodiš ga…

Priznajemo: Prilično je primamljivo koristiti društvene mreže da saznaš baš sve o njemu. Ili ispitivati sve njegove drugove iz razreda o tome šta voli, šta mrzi, kakve mu se devojke sviđaju… ili se naći na igralištu baš kad znaš da on ima košarkašku utakmicu. Ali pokažeš li mu da znaš baš sve o njemu, to će u najmanju ruku biti čudno. Još gore, ako si mu svake sekunde pred očima jer uvek tačno znaš gde je, to će delovati prilično sablasno…

Popravi se! Stvarno ne želiš da on pomisli da ga uhodiš. Umesto da pratiš svaki njegov korak, pokušaj što elegantnije da se nametneš na njegov radar. Pozdravi ga kad ga sretneš na hodniku, čestitaj mu na dobijenoj utakmici ili ga pitaj za neki domaći zadatak, ali ne više od toga. I nipošto mu nemoj dati do znanja šta sve znaš o njemu!

Praviš se glupa…

Priznajemo: Često se dogodi i najpametnijim devojkama da se, čim se nađu u blizini dečka koji im se sviđa, pretvore u blesavice. Kao da ti se, u trenutku kad on prođe pored tebe, inteligencija spusti na nulu. Ako si i ti među onima koje se u sekundi pretvore u devojku koja se samo glupavo smejulji, nećeš ga očarati. Kao i ako se baš uvek složiš sa svim što on kaže. Kako će on uopšte znati kakva si ako samo kimaš glavom i ceriš se?

Popravi se! Pokaži mu da si pametna. Učestvuj u školskim projektima, iznesi svoje mišljenje o temi o kojoj se u društvu raspravlja, baci neku dobru ideju. U svakom slučaju, ne pokušavaj da budeš samo lepa, čak i ako misliš da momci to vole. Ako se ne može nositi s pametnom glavicom poput tebe, onda ti i ne treba!

Ostatak ovog teksta pročitajte u štampanom izdanju magazina HEJ!

Foto: Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.