Vreme je za jesenje čišćenje

Osećaš da te sve sputava i da nemaš dovoljno energije za svakodnevne zadatke? Vreme je za detoksikaciju tvog života. Evo šta moraš uraditi…

Reorganizacija ormara
Krajnje je vreme da napraviš reda među svojim krpicama. Izvadi sve iz ormara i počni da slažeš garderobu u dve gomile: “zadržati” i “rešiti se”. Zatim odredi mesto u ormaru za sve stvari s gomile “zadržati”, a zatim još jednom prođi kroz gomilu “rešiti se” kako bi odlučila koje su krpice baš za smeće, a koje ipak možeš nekome pokloniti ili čak prodati kako bi zaradila dodatni džeparac.

Zaboravi brzu hranu
Roditelji ti verovatno stalno prigovaraju da jedeš previše loše hrane – i velika je verovatnoća da su u pravu. Zaslađeni gazirani sokovi i energetska pića mogu iscrpeti previše tvoje energije. Treba ti više obične vode, zdravih zalogaja i povrća kako bi ti koža bila zdrava, kako bi ti mozak radio sto na sat i kako bi ti celo telo bilo u super formi.

Odbaci lošu ekipu
Ljudi u tvom okruženju koji šire lošu energiju mogu pogubno uticati na tvoje raspoloženje. Dakle, sve one koji ne zaslužuju da budu u privilegovanom društvu tvojih prijatelja, precrtaj zauvek! Okruži se pozitivnim i vedrim osobama.

Ti na prvom mestu
Rastrzana si na sto strana jer jednostavno ne stižeš na košarku ponedeljkom, na karate utorkom, na drugaričin rođendan u sredu pa na probe hora četvrtkom i onda još izlazak u disko petkom uveče. Treba ti vreme koje ćeš posvetiti isključivo sebi. Zato slobodno odbij sledeći poziv na kuglanje ili u bioskop. Ne moraš se zbog toga osećati loše, nisi odbila prijateljicu, već samo poziv na neku aktivnost. Videćeš da nije loše staviti ponekad sebe na prvo mesto – osećaćeš se bolje i moći ćeš kvalitetnije da se posvetiš drugima.

Foto: Getty Images/Guliver

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.