Zašto je samomasaža dobra za naše telo?

Samomasaža je tehnika kojom pritiskom na anti-stres tačke ublažavate bol. Za one kojima ne odgovaraju tuđi dodiri prilikom masaže, samomasaža je efikasan način za opuštanje i oslobađanje od stresa.

Samomasaža može pomoći tokom zime tako što će zagrejati telo. Sve što vam je potrebno je toplo kokosovo, susamovo ulje ili ulje od jasmina, koje se nanosi na kožu,a zatim sledi desetominutna masaža, koja je u suštini najefikasnija nakon tople, opuštajuće kupke.

Detoksikacija kože je veoma bitna, jer je koža najveći organ našeg tela, a uz to je i izložena nevidljivim toksinima koji mogu biti uzrok brojnih bolesti. Samomasažom se uklanjaju štetne toksične,odmrle ćelije kože i ostale nečistoće.

Samomasažom se poboljšava cirkulacija, a blagi stisci povećavaju protok krvi u organizmu. Bolja cirkulacija opušta telo, ali je ono istovremeno i aktivnije.

Svakodnevno desetominutno samomasiranje revitalizuje telo i obnavlja energiju, te se osoba oseća svežije. Također, masaža će te osloboditi umora, usporenosti, letargije pa i lenjosti.

Jedan od važnih aspekata mentalnog zdravlja je da volite sebe, odnosno da se brinete za svoje telo. Samomasažom privlačimo pozitivne vibracije, a time dobijamo čistu i pozitivnu energiju.

Jedan od najvećih problema danas svakako je stres, koji može uzrokovati bol i kod najzdravijih ljudi na mestima na koje nije uticala neka fizička aktivnost i slično. Samomasaže oslobađaju čak i od nasnažnijih bolova.

Eksperti upozoravaju da je telo potrebno pažljivo masirati te da treba izbegavati eventualne rane i područje bubrega.

Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.