Zašto muškarci varaju devojke koje vole?

“On me voli i nikada me ne bi prevario”, rečenica je koju devojke često izgovaraju. Međutim, muškarci znaju prevariti i onu koju vole, a u nastavku proverite zašto to najčešće rade.

 Nezreli su

Ako muškarac nema iskustva s predanim vezama i do sada je bio sam u površnim ljubavnim odnosima, nije ni svestan da će preljuba imati neizbežno bolne posledice. Nezreli muškarci monogamiju ne doživljavaju ozbiljno nego joj pristupaju kao nečemu čega se mogu ili ne moraju pridržavati, zavisno od okolnosti.

Nisu srećni u vezi, ali ne žele inicirati raskid

Mnoge od vas će potvrditi da to što vole partnera zapravo i nije jedini uslov za srećnu vezu. Mnogi parovi prekidali su svoj ljubavni odnos bez obzira na to što su se voleli, ali karakterno jednostavno nisu odgovarali jedno drugome. Kada muškarci „zapnu“ u takvoj vezi, najčešće ne žele otvoreno s partnerkom da pričaju o tome, a uglavnom nemaju hrabrosti ni da prekinu vezu. Zato se često upuste u preljube jer znaju da partnerka neće moći preći preko toga i sama će prekinuti njihov odnos.

Moraju da nahrane ego

Nesigurni muškarci stalno očekuju potvrdu da su dovoljno dobri, zgodni, pametni, sposobni… Umesto da tu želju za potvrdom usmere prema svojim partnerkama, oni se upuštaju u preljube i traže je od drugih žena. U tom trenutku osećaju se poželjno i vredno te tako hrane svoj ego.

Sebični su

Partner vas može voleti, ali to ne znači da ste mu prioritet u životu. U nekim slučajevima muškarac je sam sebi prvi na listi prioriteta i zbog toga u situaciji u kojoj ima priliku za aferu ni ne razmišlja o tome kako će se osećati njegova partnerka. Sebični muškarci sposobni su da čuvaju svoje tajne bez kajanja i žaljenja jer znaju da će ih iskrenost dovesti u probleme koje žele izbeći pod svaku cenu.

Izvor: zadovoljna.hr

Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.