Zašto ne treba donositi novogodišnje odluke?

Iako nikad nije pogrešno vreme za donošenje novih, pozitivnih odluka, postoje razlozi zašto to ne bi trebale biti takozvane novogodišnje odluke.

Možda Nova godina za vas označava novi početak, ali previše pritiska može imati potpuno suprotan učinak od željenog.

Upravo zato vam donosimo razloge zašto ne biste trebale da donosite novogodišnje odluke.

Pokrenite željenu promenu odmah

Nemojte čekati ponedeljak ni bilo koji datum u mesecu kako biste započele s poboljšavanjem svog života. Želite li nešto da promenite, nema razloga da ne pokrenete proces promene odmah. Gledajte na to ovako – krenete li danas s treniranjem ili zdravom ishranom, na Novu godinu već ćete imati prve znakove napretka i osećaćete se bolje i zadovoljnije, što će vas podstaknuti i na daljnje delovanje.

Nemojte puniti misli negativom

Kada na papir stavite sve što želite promeniti na sebi, vrlo je moguće da će vas to barem malo deprimirati i oneraspoložiti. Jednostavno počnite da menjate sve što mislite da bi trebalo biti bolje ili drugačije i ne opterećujte se listama i brojanjem svojih mana.

Došao je 1.1. i… Jeste li zaista krenule? 

Pritisak koji se stavlja na taj potpuno običan datum nepotreban je.Napišete li na svoju listu deset stvari koje želite da promeniti ili uradite, nećete znati odakle krenuti i počećete da odlažete. Nakon nekog vremena shvatićete da je već došlo leto, a vi još niste usvojile nijednu novu naviku ili promenu.

Ne pokušavajte biti nešto što niste

Nemojte izgubiti svoju ličnost procesu promene. Svačije telo je drugačije i ne napreduje jednako brzo. Nema potrebe da vas rastužuje to što vaš napredak nije brz kao kod neke druge osobe. Često se pojave i određene životne prepreke zbog kojih će vaš napredak možda stagnirati, ali to nikako ne znači da biste trebale odustati.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.