Želiš da budeš prijatelj sa bivšim/bivšm? Odgovori na 4 pitanja, pa odluči da li je okej biti prijatelj!

Proveli ste dane, mesece možda čak i godine sa nekim, delili ste uspomene, tajne, čak i šifre 🙂 i na kraju… Neko od vas dvoje je odlučio da raskine.

Često nakon raskida imamo osećaj da smo izgubili ne samo dečka/devojku, već i dobrog prijatelja koji je u svakom trenutku bio tu za nas. Možda je zato i teško da nastavimo dalje… Još je teže kada se zapitamo “Šta sada? Da li da pokušamo da budemo prijatelji?” Mogu li dvoje bivših biti drugovi? Hmmmm, zavisi od mnogo faktora. Za vas smo pripremili nekoliko pitanja koja će vam olakšati dalje delanje. Budite iskreni.

Da li je prerano?

Ako ste vi bili ti koji su rekli da je kraj, sačekajte. Dajte vremena bivšem dečku/devojci da zaceli rane. Možda su osećanja još uvek jaka. Ako je tako, sigirni smo da neće biti raspoložen/a da vam u narednih nekoliko meseci bude prijatelj. Ukoliko ste vi ostavljeni, onda to samo od vas zavisi. Razmislite lepo, nemojte raditi nešto zbog čega će vam kasnije biti još teže. Vreme je najbolji saveznik, ne zaboravite.

Da li biste se družili sa bivšom/bivšim ukoliko on/a počne da se viđa sa drugom osobom?

Ako vam je bilo potrebno da malo razmislite o odgovoru na ovo pitanje, znajte da još uvek niste spremni da budete prijatelj sa bivšom/bivšim. To je sasvim normalno, razumljivo i očekivano. Ukoliko vam je pak drago što je pronašao nekog 🙂 to je već znak da možete da gradite solidno prijateljstvo. 🙂

Koji je razlog vašeg raskida?

Da, da… od ovoga zaista zavisi da li se vaš prekinuti ljubavni odnos može razviti u prijateljski. Ako je do prekida došlo zbog nekih ozbiljnijih stvari, poput prevare i neiskrenosti, priznajte, nećete želeti ni na slici da vidite bivšeg/bivšu, još manje da se družite sa njim/njom. S druge strane, ukoliko ste shvatili da niste jedno za drugo i da su iskrice između vas nestale, najverovatnije možete nastaviti da se družite u budućnosti.

Možete li da pričate sa prijateljima o njoj/njemu, a da se ne osetite uznemireno?

Ako i dalje stalno razmišljate o njoj/njemu i ako osećate nelagodnost, najverovatnije još uvek niste preboleli raskid. Rana je sveža a vi ste ranjivi. Najbolje bi bilo da se neko vreme ne čujete, naš je savet.

Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.