Želiš da budeš srećna – odluči se za promenu

I jedna mala promena može uveliko učiniti tvoj život boljim. Evo šta treba da promeniš ako želiš…

… više zabave!

Želiš li nova uzbuđenja u svom životu, pronađi neki novi hobi, ali zaista i započni s njim! Nemoj da sve ostane na pustim pričama. Čak i ako shvatiš da ti se zapravo ne sviđa, barem ćeš moći da kažeš da si pokušala!

… više prijatelja!

Započni razgovor s nekim koga još ne poznaješ. To može biti devojka s kojom ideš na aerobik ili dečko s kojim se voziš u busu do škole. Nekoliko reči sasvim je dovoljno da na prvu skapiraš da li biste se slagali.

… bolje ocene!

Sigurno se, čim dođeš iz škole, baciš na fejs, a knjige šutneš u ćošak sobe. Pokušaj ovo: svakom predmetu koji si toga dana imala posveti pet minuta. To će biti dovoljno da okom preletiš beleške, a učiniće čuda za tvoje pamćenje!

… pobediti nasilnike!

Požali se nekome! Osobi od poverenja reci svoje probleme. Čim podeliš s nekim šta ti se događa, prestaćeš da se osećaš usamljeno i bespomoćno. Čim napraviš taj prvi korak, biće lakše da preduzmeš sledeće poteze.

… zdravije da jedeš!

Iako obožavaš svoju čokoladicu posle ručka, takav desert ti može smanjiti nivo energije i prouzrokovati poslepodnevnu pospanost. Radije zgrabi neko voće ili šaku oraha ili badema.

priredila: Maja Jeić

foto: Guliver Thinkstock

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.