Želiš da upišeš jedinstvenu školu koja je potpuno drugačija od drugih škola?

Zanimanja ima mnogo i sigurno je da su neka od njih baš za tebe. Neko bira zanimanje po tome što misli da je cenjeno, ili popularno, ili se dobro plaća, a ponekad odluku donosi i sasvim slučajno. Veliko je zadovoljstvo raditi posao koji nam je zanimljiv. Zbog toga je veoma važno da otkriješ svoja interesovanja i talente.

KAKO SE INFORMISATI?

Završetak osnovne škole označava i period donošenja važnih odluka. Jedna od njih je i izbor srednje škole i odabir zanimanja. Odluke treba doneti promišljeno i strpljivo.

KAKO DONETI ODLUKU?

Potrudi se da bolje upoznaš sebe, svoja interesovanja, talente, sposobnosti, potrebe, želje… Upoznaj i svet zanimanja. Važno je i da znaš u kojim školama se možeš pripremiti za neki posao ili za dalje studije. Detaljno se informiši!

KOGA PITATI?

Članove porodice – oni te dobro poznaju.
Nastavnike – reći će ti u kojim se zanimanjima koriste znanja iz predmeta koje predaju.
Drugove, prijatelje, poznanike – preneće ti tvoja iskustva.
Školske psihologe ili pedagoge – informisaće te o školama, uslovima upisa i pomoći će ti u odlučivanju.
Psihologe koji se bave profesionalnom orijentacijom u službi zapošljavanja – pomoći će ti da izabereš odgovarajuće zanimanje na osnovu svojih interesovanja, sposobnosti, osobina.

Razmisli šta želiš

Da se posle završene škole zaposliš?
Da posle srednje škole nastaviš školovanje?
Prvo da završiš srednju stručnu školu i stekneš neko zanimanje, a posle možda da nastaviš školovanje?

Razmisli koje te oblasti zanimaju. Ako je tvoja oblast interesovanja KULTURA I UMETNOST I JAVNO INFORMISANJE, evo šta treba da znaš!

Poslovi se obavljaju na radiju, televiziji, u filmskim kućama, pozorištu, studijima, ateljejima, novinskim kućama, u modnoj i grafičkoj industriji itd. Za rad u ovoj oblasti važna je maštovitost, naklonost prema lepom, kreativnost, radoznalost, samodisciplina, samostalnost i samouverenost. Važno je i snalaženje sa rečima, bogat rečnik, lako usmeno i pismeno izražavanje, komunikativnost, shvatanje odnosa u ravni i prostoru, spretnost ruku i prstiju (likovne umetnosti i dizajn), fizička izdržljivost, dobra ravnoteža i usklađenost pokreta (balet, gluma), snalaženje sa rečima, bogat rečnik, lako usmeno i pismeno izražavanje (novinarstvo, odnosi sa javnošću…).

Želiš da upišeš jedinstvenu školu koja je potpuno drugačija od drugih škola?

Najbolji izbor za tebe je škola koja će ti pružiti mogućnosti da se kreativno izraziš, da napreduješ, da ovladaš različitim veštinama, da se isprobaš u različitim oblastima kako bi napravio/la najbolji izbor zanimanja. To svakako treba da bude škola sa modernim nastavnim sredstvima, računarima i opremom. Za motivaciju i pravilno usmeravanje su najvažniji nastavnici koji rade u odabranoj školi. Pogledaj i spisak nastavnih predmeta – da li su ti interesantni i da li obuhvataju oblast koja te interesuje.

Zabrinutost oko izbora srednje škole sada je prošlost jer srednja škola Artimedia ispunjava sve moderne standarde koje nameće savremeno školstvo, o čemu svedoče generacije zadovoljnih učenika i njihvih roditelja.

Srednju školu Artimedia upisuju učenici koje zanima savremeno i moderno obrazovanje, oblast Kultura, umetnost i javno informisanje, oni koji od škole očekuju novo, izazovno, podršku, motivaciju, kvalitetno okruženje vršnjaka, kvalitetan rad na nastavnim sadržajima koji nisu teret već zadovoljstvo, pomeranje granica, moderne nastavnike, moderna nastavna učila, kreativne projekte…

UČI ONO ŠTO VOLIŠ!
Izaberi smer i postani Saradnik u dramskoj umetnosti, Saradnik u muzičkoj umetnosti ili Novinar saradnik.

OVLADAJ VEŠTINAMA!
Kroz praksu i projekte stekni iskustvo i ovladaj veštinama glume, režije, snimanja, montaže, pisanja scenarija ili snimanja i obrade zvuka i pevanja ili pak istraživačkog novinarstva.

BEZ DOMAĆEG KOD KUĆE!
U okviru koledž sistema Artimedije, svi “domaći zadaci” rade se u školi.

UPIŠI FAKULTET KOJI ŽELIŠ U SRBIJI ILI U SVETU!
Po završetku srednje škole Artimedia osim na umetničke akademije, dobijate prohodnost na velikom broju različitih fakulteta kako u zemlji tako i u inostranstvu. Kroz projekat kulturno-obrazovne saradnje Srbije i Rusije obezbeđen je veliki broj stipendija na ruskim univerzitetima za buduće studente iz Srbije. Artimedia pruža i podršku svojim učenicima koji žele da studiraju u inostranstvu u formiranju portfolija i apliciranju na željene univerzitete.

Uhvati poslednju šansu!
Velike subvencije su u toku!
Zakaži BESPLATNO TESTIRANJE i informativni razgovor na 011 30 66 369
www.artimedia.edu.rs

Foto: Artimedia promo

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.