HEJ! poklanja

Magazin HEJ! uvek misli na svoje fanove! Bilo da verno pratiš modne i beauty trendove, čitaš knjige, uživaš u filmovima, radiš na sebi mi smo uvek tu vas obraduje cool poklonima! Čitajte nas i dalje i uživajte u iznenađenjima koja svake nedelje spemamo za vas!

Iluminejšn i Univerzal Pikčers su svojim blokbasterom Grozan ja svetskoj publici podarili super-zlikovca Grua i njegove Malce. Nakon što je postao otac siročićima Margo, Edit i Agnes, što je prvobitno bio deo plana da ukrade Mesec, Gru je na kraju odustao od života kriminalca i od super – zloće postao super – ćale.

U filmu Grozan ja 2, Gru je regrutovan u Ligu protiv zlikovaca (AVL), gde je svoje veštine bivšeg zlikovca stavio u službu pravde, kako bi se pobedili najgori od najgorih. Gru nije nikako očekivao da je bilo kakva romansa pred njim, ali se ipak strasno zaljubio u svoju partnerku, super – špijunku Lusi. Na zadovoljstvo svojih ćerki, koje su oduvek želele mamu, konačno je i zaprosio Lusi.

U filmu Malci, iz 2015. godine (priča koja prethodi dešavanjima u franšizi Grozan ja) saznali smo odakle potiču ljupka, žuta stvorenja i videli smo kako je potraga za zlim vođom Kevina, Stjuarta i Boba dovela do toga da se udruže sa mladim Gruom. Ovaj nestašan trio će se vratiti u filmu Malci 2, u julu 2020.

Ovog leta u filmu Grozan ja 3, Gru i njegova nova supruga Lusi nikako ne mogu da stanu na put poslednjem u nizu zlikovaca koji su pretnja celom čovečanstvu. Radi se o bivšoj dečijoj TV zvezdi, sada liku opsednutom osamdesetim godinama, po imenu Baltazar Bret, koji je otpušten u toj dekadi, a sada je rešen da se osveti Holivudu. Rezultat uvodnog okršaja je poniženje i otpuštanje Grua i Lusi od strane novog šefa u AVL.

 

Malci se nadaju da će Gru iskoristiti ovu priliku da se vrati životu kriminalca, ali kada im Gru jasno stavi do znanja da je završio karijeru zlikovca, Malci ga napuštaju i odlaze svojim putem. Malac Mel, koji je predvodio pobunu protiv Grua, postaje njihov novi vođa. U međuvremenu, Džeri i Dejv, Malci koji su slučajno bili odsutni, ostaju uz Grua i njegovu porodicu do kraja priče.

Pošto je otpušten, Gru se oseća kao gubitnik i muči se ne bi li shvatio šta dalje da radi. I baš kada je izgledalo da je dotakao samo dno, pojavljuje se stranac koji ga obaveštava da mu je umro otac i da ima davno izgubljenog brata blizanca, po imenu Dru, koji žarko želi da ga upozna.

Šokiran ovim saznanjem, Gru istupa pred majku koja na kraju prizna da je imala blizance. Ubrzo nakon rođenja dečaka ona se razvela od Gruovog oca. Obećali su da više neće razgovarati i svako je uzeo po jednog dečaka na rastanku. Naravno, ona s uzdahom priznaje Gruu da je tek druga birala.

Uzbuđen zbog mogućnosti da ima brata, Gru vodi Lusi i devojčice u postojbinu svog oca, Slobodoniju, da upozna brata blizanca. Ali, otkriva da je Dru u svemu bolji od njega. Dok je Gru ćelav, mizantrop i sveže otpušten, Dru ima bujnu kosu, prirodan šarm i upravo je nasledio veliko bogatstvo svog oca i farmu svinja.

Gru se odmah osetio inferiornim, a nije prošlo dugo kada je Dru otkrio da želi da krene očevim stopama i postane zlikovac svetske klase. Dru priznaje da otac nikada nije verovao u njega, te da ga nikad nije obučavao za zlikovca i da želi da mu Gru pomogne svojim znanjem i iskustom, kako bi nastavio porodičnu tradiciju.

Kada Gru shvati da uz brata kao partnera i sve moguće sofisticirane zlikovačke sprave njihovog oca može konačno da savlada Baltazara Breta, odlučuje da se udruži sa svojim bratom blizancem. Ipak, ovaj savez prolazi kroz prva iskušenja i braća shvataju da su zapravo rivali. Ispada da je Dru najveće iskušenje za Grua do sada.

LIKOVI

Meledandri veruje da kada izađemo iz bioskopa, to kako će film živeti u našoj mašti zavisi od toga kako smo se vezali za likove.

GRU – Nebojša Dugalić / Stiv Karel
Na ponižavajuć način je otpušten iz AVL i doživljava sunovrat samopoštovanja i samopouzdanja. Kada sazna da ima brata blizanca, porodicu vodi u postojbinu svog oca, gde je brat blizanac Dru nasledio bogatstvo i farmu svinja njihovog oca. Odmah se rađa rivalstvo među braćom, a Dru mu traži pomoć kako bi izvršio najveću pljačku koju je svet ikad video. Gru na tom putu kriminala počinje da vraća veru u sebe.

DRU – Nebojša Dugalić / Stiv Karel
Živopisan lik, bujne plave kose, sušta suprotnost od Grua. Živi život mladog bogataša i ima naizgled sve, osim znanja kako da nastavi porodičnu tradiciju i postane zlikovac svetske klase. Pošto zna da mu je brat potpuno ostvaren u toj areni, Dru nagovara Grua da zajedno odrade još jednu, najveću pljačku. Ali, kako blizanci provode sve više vremena zajedno, vidimo da se ispod svega krije samo dečija žudnja Drua da ga prihvati njegov brat Gru.

LUSI – Mina Lazarević/ Kristen Vig
Branila je svog muža i dobila otkaz u AVL. Sada svoju radoholičarsku energiju koristi da postane najbolja mama na svetu. Kada čuje da Gru ima brata, prva pakuje kofere za put. Ohrabruje devojke da prihvate kulturu Slobodonije i zajedno učestvuju na festivalu sira. Ali, do katastrofe dolazi kada se izgube Edit i Agnes, a Margo umalo biva uvučena u venčanje sa lokalnim čudnim dečakom.

BALTAZAR BRET – Žika Milenković / Trej Parker
Nekadašnja dečija TV Zvezda emisije Zli Bret (Evil Bratt). Glumio je dete – zlikovca koji želi da uništi svet, ali kada je zašao u pubertet, serija je naglo ugašena. Držeći se za prošlost stilom oblačenja i frizurom, Bret je postao opsednut zlikovačkim likom kog je igrao i biva rešen da uništi svet koji ga je odbacio. Ispostavilo se da je on Gruov najveći neprijatelj ikada.

MARGO – Mina Nenadović/ Miranda Kozgrov
Gruova najstarija ćerka sa adolescentskim bubicama, ali i dalje najodgovornija od svih sestara i porodicu uvek stavlja na prvo mesto. Iako nevoljno, ipak pristaje da učestvuje u tradicionalnom plesu u Slobodoniji, što je umalo dovelo do toga da mora da se uda za lokalnog dečaka. U početku je iznervirana i stidi se svoje nove majke, ali kako je Lusi stala uz nju i podržala je, veza između njih dve postaje veoma jaka.

EDIT – Milica Matejić / Dana Gajer
Gruova neumorna srednja ćerka, uvek u potrazi za sledećom akcijom, sada inspirisana Druom. Prati Agnes u potrazi za jednorogom, jer je shvatila da redak video snimak može da donese slavu i bogatstvo ili bar da utre put za neku novu smicalicu.

AGNES – Tinja Damnjanović / Niv Šarel
Najmlađa ćerka, nevina i nesebična. Kada su Gru i Lusi ostali bez posla, daje sve od sebe da pomogne porodici, pa rasprodaje svoje stvari. Već presrećna što upoznaje Drua i putuje u Slobodoniju, vrhunac doživljava kada čuje da u obližnjoj šumi možda živi jednorog. Kako lokalna legenda kaže da samo deva čista srca može naći jednoroga, ona polazi u avanturu kako bi ispunila svoj najveći san.

MALCI – Pjer Kofin
Pošto njihov gospodar više nema pristup super napravama AVL-a, a nikako ne želi da se vrati svetu kriminala, Malci odlaze svojim putem. Završavaju u Holivudu gde prave haos i privlače pažnju predstavnika zakona. Nakon svega dolaze u situaciju da moraju da učestvuju na takmičenju u pevanju, posle čega bivaju uhapšeni i strpani u zatvor. Shvataju da je opstanak bez Grua veoma težak, pa beže iz zatvora i vraćaju se svom šefu.

HEJ! i Taramount Film imaju za vas tri cool poklona: 1 pribor za pisanje, 1 privezak i 1 ram za slike

Ukoliko želiš da osvojiš neku od ovih nagrada, ostavi komentar na našoj Fejsbuk stranici!

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.