5 filmova koje moraš da pogledaš ukoliko ti se dopala serija “13 Reasons Why”

Prošlo je dosta vremena od kada se na Netflixu pojavila serija 13 Reasons Why, ali još uvek nismo uspeli da prebolimo tragediju oko koje se vrti radnja…

U svakom slučaju, sigurni smo da je svaka epizoda uspela da dotakne srca mnogih, kao i da ih natera da se dobro zamisle da li su zaista ljubazni prema drugima.
Iz tog razloga, sastavili smo za vas listu od 5 filmova koje morate pogledati ukoliko vam se dopala spomenuta serija.

1. Before I Fall
Ovaj film, zasnovan na istoimenoj knjizi Laurena Olivera, govori o popularnoj devojci, Samatni Kingston (Zoey Deutch), koja je poginula u saobraćajnoj nesreći. Ona se budi narednog dana, ali zapravo istog jutra kada je umrla, tako da nesreću doživljava iznova i iznova.

2. The Edge Of Seventeen

Radnja ovog filma protkana je svim osećanjima sa kojima se susreću tinejdžeri. Nadine (Hailee Steinfeld) se suočava sa dosta problema o kojima razgovara sa svojim nastavnikom, Mr. Brunerom (Woody Harrelson), koji joj rado pomaže da se sa njima suoči.

3. It’s Kind Of A Funny Story

Radnja ovog filma zasnovana je na istoimenoj noveli Neda Vizzinija i prati mladog Craiga Gilnera (Keir Gilchrist) koji dobrovoljno odlazi na lečenje, kako bi se sklonio od pritiska koji se vezuje za život tinejdžera.

4. The Perks Of Being A Wallflower

Charlie (Logan Lerman) pokušava da živi “normalan” srednjoškolski život, nakon što se vratio sa rehabilitacije. Ubrzo upoznaje Sam (Emma Watson) i njenog brata Patricka (Ezra Miller) koji pomažu Charlieju da ponovo počne da živi.

5. The Breakfast Club

Postoji dobar razlog zbog čega je ovaj film iz 1985. godine postao klasik. Baš kao i serija “13 Reasons Why”, podsetiće vas da uopšte ne poznajete vaše vršnjake onoliko koliko ste mislili. Na isti način, “The Breakfast Club” će vas kroz prikaz 5 stereotipnih likova naterati da primetite i ono što se krije unutar jednog čoveka, a ne samo ono što se nalazi na njegovoj površini.

Izvor: candymag.com
Foto: Facebook

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.