5 make-up trikova za najbolji selfie

Ako si fan selfieja, verovatno si već otkrila koji ti ugao i način snimanja najviše odgovara. Ipak, snimanje iz blizine može otkriti mnogo toga što ne želiš. Evo kako možeš da istakneš baš ono što je na tebi najlepše…

1 Mat šminka uvek na fotkama ispadne bolje jer ne reflektuje svetlo. Zato na usne umesto sjaja nanesi mat ruž. Takođe, izbegavaj pastelne nijanse jer one uvek izgledaju bledo i „isprano”.

2 Uvek na dnevnom svetlu proveri kako si se našminkala. Veštačko svetlo može da pruži pogrešnu sliku pa možeš i preterati s make-upom.

3 Ako imaš tamne podočnjake, prekrij ih korektorom, ali pazi da ga dobro utapkaš. I snimanje odozgo pomaže da su podočnjaci manje uočljivi, ali moraš podići lice prema mobilnom.

4 Želiš li na selfieju da izgledaš vitko, isprobaj trik koji koriste i top-modeli: podigni mobilni visoko iznad glave i pomeri ga otprilike 45 stepeni u stranu. Da bi izbegla stvaranje podbratka, podigni bradu i spusti ramena.

5 Budući da kamera uvek čini lice blago mutnim, na jagodice nanesi bronzer kako bi naglasila konture lica. Ali kako je prirodno uvek najlepše, ne preteruj s količinama make-upa.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.