5 razloga zbog kojih moraš pogledati “Čudesnu ženu“

Juče je superherojski film “Čudesna žena” premijerno prikazan u Srbiji, a već danima čitamo vesti kako ovo ostvarenje puni svetske bioskope I zarađuje stotine miliona dolara.
Mnogi uspeh ovog filmskog ostvarenja povezuju sa tim što je Gal Gadot u glavnoj ulozi, ali evo još razloga zbog kojih i ti moraš da pohrliš u bioskop.

1. Pa, to je Wonder Woman!

Diana (njeno pravo ime) inspiriše ljude svojom snagom i hrabrošću, tako što se bori rame uz rame sa vojnicima. Pored njenih fizičkih sposobnosti i lepote, Diana, takođe, dopušta sebi da zaista oseti svaku emociju: ona plače, vrišti od besa i zaljubljuje se, čime pokazuje da se snaga ne ogleda samo u onom fizičkom, već i u duševnom.

2. Ona koristi svoj glas

Ona se bori za ono u šta veruje, iako se drugi ne slažu sa njom. Konstantno joj ponavljaju da ne mogu sve bitke biti dobijene, ali ona ne dozvoljava da je predrasude zaustave u onome što želi, kao ni da drugi odlučuju umesto nje.

3. Ona se ne izvinjava zbog toga kakva je
Diana se ne plaši da zatraži odgovore od grupe zastrašujućih muškaraca, niti da izađe iz fensi butika ponosno noseći svoj mač i štit, uprkos začuđenim pogledima pešaka.

4. Ovaj film pokazuje da je svaka žena drugačija

Kako bi mogla da se izbori sa 10 muškaraca istovremeno, Diana mora da nosi odgovarajući outfit – njena suknja je lepršava, korset joj služi kao oklop, a njene narukvice i čizme odbijaju metke. Drugim rečima, Dianin outfit izgleda slatko, ali je isto i praktičan i oslikava njenu snagu.

5. Ukoliko pogledaš ovaj film, podržaćeš žensku umetnost

Ne samo da je u fokusu filma ženski superheroj, već je ovo prvi film o superheroju koji je režirala žena – Patty Jenkins. Tako da, ukoliko pogledaš ovaj film, podržaćeš žene, umetnost koju one stvaraju, kao i njihove snove unutar i izvan ekrana.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.