9 lekcija o ljubavi slavne Liz Tejlor

Prelepa Liz sa ljubičastim očima nije ostavila u zaveštanje svim ženama sveta slavne, kultne filmove već i nekoliko lekcija o ljubavi kojima bi svaka žena trebalo da se vodi. Istina je da se Elizabet Tejlor udavala osam puta, ali se jedno ne može poreći – umela je da živi i voli. Zahvaljujući svom duhu i nezasitoj želji za muškarcima, pokojna glumica je imala ljubavnu istoriju o kakvoj većina žene može samo da sanja.

Igraj po svojim pravilima, društvo zanemari

„Nije mi cilj da budem obična domaćica. Nisam, niti bih to ikada mogla biti“, naglasila je Liz jednom prilikom. I imala je pravo, jer je bila sve samo ne obična. Dok su njene vršnjakinje izigravale žene iz Stepforda, Liz je sledila svoje ambicije u karijeri i nizala muževe kad razvod nije bio ni blizu prihvatljiv kao danas. Zaista je bila žena ispred svog vremena.

Udaj se za onog koji misli da si dar od Boga

Njen peti (i šesti!) suprug Ričard Barton u svom ličnom dnevniku je o Liz pisao vrlo poetično: “Ona je stidljiva i duhovita, nije ničija igračka, briljantna je glumica i lepša nego što može da se zamisli. Može da bude arogantna i tvrdokorna, ali i blaga i divna. Ona toleriše sve moje mane i pijanstva, utroba me boli kad smo daleko jedno od drugog. Ona me voli.”

Nikad nemoj da ukradeš dečka drugarici

A ako to uradiš, potrudi se da sa njom izgladiš stvari. Svako bi pomislio da će odnos Elizabet Tejlor i Debi Rejnolds biti, u najmanju ruku, čudan, pošto je Edi Fišer drugu ostavio zbog prve, nakon dugogodišnjeg prijateljstva dve glumice.

Dijamanti se ne odbijaju

Liz je nakon jedne od burnih svađi sa Bartonom od njega kao poklon pomirenja prihvatila dijamantsku ogrlicu. Pa, bilo bi nepristojo da odbije, zar ne?

Svađe su očekivane

Nesporazumi su neizbežan deo jedne veze. Tejlor i Barton su na njih bili toliko naviknuti, da su kad bi rezervisali sobu u hotelu, uzimali i onu iznad i ispod svoje, da komšijama ne bi smetali bučnim prepirkama na koje su uvek bili spremni.

Nemoj da se skrasiš dok ne nađeš pravog

„Vrlo sam posvećena braku. Zato sam se i udavala osam puta“, rekla je jednom prilikom.

Ne kukaj nad propalom vezom

Čuveni savet koji je slavna glumica dala kad se radi o raskidima, trebalo bi da bude vodilja svim ženama: “Sipaj sebi piće, stavi karmin i saberi se.”

Foto: Getty Images

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.