Autorka najbolje irske dečje knjige u Beogradu

Gošća predstojećeg Sajma knjiga i izdavačke kuće Kreativni centar biće Džudi Kertin, savremena irska spisateljica za decu i mlade. Njene knjige su bestseleri u Irskoj, a prevedene su i na srpski, portugalski, nemački, ruski i litvanski jezik. Na Beogradskom sajmu predstaviće dve svoje nove knjige Jedna je Iva, petu knjigu iz serijala o devojčici Ivi, i novi, nagrađeni roman za tinejdžere Stand by me, u kome glavne junakinje kroz tajanstvena vrata odlaze u 1960. godinu.

Kreativni centar objavio je do sada četrnaest knjiga Džudi Kertin. U ediciji Svet je jedan, namenjenoj osnovcima, objavljen je njen najpoznatiji serijal od sedam romana o najboljim drugaricama Alis i Megan, kao i pet knjiga iz popularnog serijala o devojčici Ivi Gordon.

Nov serijal o tinejdžerkama Moli i Bet obuhvata tri romana, od kojih su za sada prevedena i objavljena dva – Time after Time i Stand by Me. Za roman Stand by Me Džudi Kertin je 2017. osvojila Nagradu za najbolju dečju knjigu u Irskoj.

Džudi Kertin je studirala je engleski i nemački jezik, posle čega je godinama radila kao učiteljica. Odmalena je sanjala o tome da postane spisateljica. Prvu knjigu je napisala 1999. godine i do danas se profesionalno bavi pisanjem za decu i odrasle. S mužem i troje dece živi u Limeriku, gradiću u Irskoj u kojem se odvija radnja romana o devojčicama Megan i Alis.

Druženje Džudi Kertin sa čitaocima održaće se u utorak, 23. oktobra, u 18 h, u Klubu knjižari Kreativni centar (Makedonska 30, Beograd), prvoj specijalizovanoj knjižari za decu i mlade. Pridružite nam se!

Kreativni centar na Sajmu knjiga

Pozivamo vas da posetite štandove Kreativnog centra na Sajmu knjiga u Beogradu od 21. do 28. oktobra 2018!

Glavni štand, Hala 1 (nova izdanja, udžbenici, radni listovi za predškolce, promocije i gostovanja pisaca i ilustratora);

Udžbenički štand, Hala 2 (materijali za školu i vrtić, program LEGO® Education, radionice za nastavnike i vaspitače);

Štand za velike popuste, Hala 4 (odabrana izdanja s popustima do 80%).

Ove godine očekuje vas i Happy hour – 30% popusta na sva izdanja svakoga dana od 19 do 20 h na štandu u Areni Hale 1. Ovaj popust ne važi za predškolske radne listove, udžbenike, radne sveske i dodatne materijale za osnovnu školu.

Prelistajte novi katalog Kreativnog centra

Pogledajte program Kreativnog centra tokom Sajma knjiga

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.