MALO JE BUCKASTA: Ovakvu Barbie lutku do sada nisi videla!

Društvu mršavih Barbie lutaka sa preuskim strukom pridružila se i jedna koja ima stomačić, punačka bedra i kukove! To je specijalno izdanje koje je rađeno prema figuri Ashley Graham, veoma poularnoj plus size manekenki.

Da sam imala Barbie u svojoj veličini dok sam odrastala, mislila bih da je moja veličina noralna. Sad devojčice mogu da odrastaju i vide da su i drugi tipovi tela normalni. Mislim da je to osnažujuće i ohrabrujuće za mlade generacije – rekla je ona kada joj je uručena lutka na dodeli nagradaWomen of the Year magazina Glamour.

Ashley je imala samo jedan uslov kakda su pravili njenu verziju popularne lutke, a to je da joj se butine dodiruju jer će samo tako biti autentična. Na svom Instagramu je objavila fotografije sebe u prirodnom i “veštačkom” izdanju, a opisala je ovako “Butine koje se dodiruju, okrugli kukovi, ruke i stomačić“.

Barbie napravljena na osnovu izgleda Ashley Graham je jedna od tri lutke s različitim tipovima tela, koje je predstavila kompanija Mattel. Tako se nastavila promocija različitosti nakon što su u januaru predstavili barbike s različitim bojama kože i kose.

 

Thighs touching, round hips, arms and tummy!! Thank you @Mattel and @Barbie for immortalizing me into plastic! ??? #beautybeyondsize

A photo posted by A S H L E Y G R A H A M (@theashleygraham) on

Foto: Print Screen/Instagram/theashleygraham

 

1 Comment

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.