“Boemska rapsodija” od četvrtka u bioskopima

Film „Boemska rapsodija”, koji prati priču legendarne grupe ‚‚Queen” stiže u domaće bioskope u četvrtak, 1. novembra. Pored Kombank Dvorane, Cineplexx bioskopa, Cinestar bioskopa, Roda Cineplex, Arena Cineplex,  Cine Grand Capitol Park Rakovica i bioskopa Vilin Grad, posetioci će moći da pogledaju ovu fenomenalnu priču i u drugim bioskopima širom Srbije.

Pronalaženje odgovarajućih glumaca za ovaj film je u početku bilo obeshrabrujuće, posebno za ulogu Fredija Merkjurija, jer je uloga više nego izazovna. Ne samo da je glumac morao verno preneti emotivnu kompleksnost Fredijeve ličnosti, već je morao i da razume njegove pokrete i ples, koji su jako bitan deo Fredija na sceni.

Trener pokreta Poli Benet je istraživala Fredija, i radila sa Ramijem na performansu. Ona objašnjava da su Fredijevi hobiji iz detinjstva, kao boksera, igrača golfa i trkača na duge staze uticali na njegove pokrete kasnije u životu. ‚‚Možete videti kako maše pesnicama u svojim nastupima, kako podiže kolena kada trči i kako ponekad maše mikrofonom kao palicom za golf. To su sve dokazi koliko su njegovi mišići pamtili. Pored toga, odrastao je u Zanzibaru, koji ima svoju specifičnu kulturu, što objašnjava njegovo doterivanje i raznobojno odevanje. Primetili smo i kako malim trikovima pokušava da sakrije svoje zube, pogotovo u mlađim danima, i kako se ti trikovi gube što je stariji i samopouzdaniji, pa peva širom otvorenih usta i sa širokim osmehom.”

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.