BUDUĆNOST #ZA5: Pokrenut projekat za lakše zapošljavanje mladih

Organizacije „Centar E8“ i „Unija srednjoškolaca Srbije“ su započele veliki nacionalni projekat “Budućnost #za5”. Projekat ima za cilj da motiviše i podstakne srednjoškolce i studente da iskoriste svoj potencijal, budu proaktivniji u traženju zaposlenja i lakše dođu do svog prvog posla, a podržan je od strane Ministarstva omadine i sporta, Coca-Cola Fondacije i V+O Communication.

Do kraja 2017. godine, u okviru projekta „Budućnost #za5“ biće organizovan niz edukativnih i informativnih aktivnosti. Srednjoškolci će moći da prisustvuju različitim predavanjima, tribinama i edukativnim radionicama i to u više od 10 gradova u Srbiji. Teme koje će biti obuhvaćene projektom su podeljene u pet kategorija, počev od predstavljanja modernih zanimanja, preko radionice #za5 – tokom kojih ćemo mlade spremati za susret sa budućim poslodavcem, do edukacija o preduzetništvu i svim onim temama na koji način mladi mogu da brzo i jednostavno pokrenu svoje poslovanje, rešavanje Case Studies i korišćenja modernih tehnologija u poslovne svrhe su takođe neke od tema koje će biti obuhvaćene ovim projektom.

Pored aktivnosti za srednjoškolce, projekat „Budućnost za 5“ će se baviti i studentima, na taj način što će u studentskim centrima u pet univerzitetskih gradova u Srbiji biti organizovani Dani karijere čime će se inspirisati više od 35.000 studenata da počnu da razmišljaju o svojoj karijeri na vreme i da se prijave za različite programe neformalnog obrazovanja i stručnih praksi. Aktivno učešće uzeće i različite kompanije koje će imati priliku da predstave svoje programe praksi za studente.

Projekat “Budućnost #za5” nastao je kao odgovor na veoma visoku stopu nezaposlenosti mladih (15-30 godina) koja iznosi čak 43% u Srbiji i činjenicu da mladima u proseku treba dve godine nakon završene škole/studija da nađu prvi posao. Pokrenut je danas, ne slučajno, već zato što se na današnji dan obeležava Međunarodni dan srednjoškolaca i studenata.

Foto. Promo

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.