Čuvena “Prva damska detektivska agencija” u Laguni od 6. novembra

Ljubitelji detektivskih romana dobro znaju ko je Aleksandar Mekol Smit, a njegov roman, prvi u čuvenom serijalu, „Prva damska detektivska agencija“, posle više od 10 godina ponovo je pred čitaocima u prevodu Ivane Dimić.

Odbegle kćeri. Nestali muževi. Preljubnici. Ako imate probleme i više niko ne može da vam pomogne, obratite se Dragocenoj Ramocve, jedinoj i najboljoj dami detektivu u Bocvani.

Njene metode su neuobičajene, maniri nisu baš onakvi kakve bi pokazivala gospođica Marpl, ali je šarmantna, duhovita, intuitivna i puna razumevanja. Naravno, uz nju je i Dž. L. B. Matekoni, vlasnik automehaničarske radnje Brzi motori Tlokvenga. I sve će joj to biti preko potrebno kada se odvaži na potragu za nestalim detetom – slučaj zbog kojeg će se naći u veoma čudnim i poprilično opasnim situacijama.

Spremite se na egzotično putovanje u Bocvanu i uživanje u neobičnom detektivskom romanu koji zrači optimizmom, obiluje gracioznim humorom i očarava smirujućom atmosferom afričkog letnjeg popodneva…i pokazati da u haotičnoj Africi postoji oaza dobrote i reda.

Prodat u preko osam miliona primeraka, serijal „Prva damska detektivska agencija“ dobio je British Book Awards i nagradu Dager Udruženja pisaca kriminalističkih romana.

Aleksandar Mekol Smit je britanski pisac rođen u Zimbabveu 1948. godine. Sa sedamnaest godina preselio se u Veliku Britaniju gde je završio studije prava, a kasnije i doktorirao. Nakon što je pobedio na jednom književnom konkursu u kategoriji dečje književnosti počinje da objavljuje knjige, od stručne literature, do knjiga za decu, priča i romana za odrasle. Svetsku slavu stekao je prvim romanom o Mmi Ramocve – „Prva damska detektivska agencija“ iz koga je nastao serijal koji do ovog trenutka obuhvata dvadeset i jedan nastavak.

„Prvu damsku detektivsku agenciju“ možete pronaći od petka 6. novembra u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.