Demofest jedanaesti put otvara konkurs za regionalne demo bendove

Demofest, najveći regionalni festival demo bendova u ovom delu Evrope, po 11. put otvara konkurs za sve demo bendova sa ex-Yu prostora!

Konkurs za takmičare ovogodišnjeg Demofesta biće otvoren skoro dva meseca, preciznije od 5. februara do 1. aprila 2018. godine.

Ukoliko svirate u demo bendu ili poznajete nekoga ko ima jedan takav, materijale potrebne za prijavu možete pronaći na zvaničnom sajtu Demofesta na adresi www.demofest.org, a zatim ih popunjene poslati na adresu demofest.konkurs@gmail.com.

Organizatori nepotpune prijave neće uzimati u obzir. Obavezan materijal koji je potrebno poslati čine:
– detaljno ispunjena Prijava
– detaljno ispunjena i potpisana Izjava o autorskom delu (skenirana ili fotografisana)
– dve pesme u MP3 ili WAV formatu
– tekstovi pesama u .doc (Word) ili .txt (Notepad) dokumentu
– fotografija na kojoj se vide svi članovi benda (bez logotipa) u JPG ili JPEG formatu
– svaki bend koji pošalje prijavu, dužan je da na svoju Facebook stranicu postavi status: “I ja sam se prijavio na Demofest!” i taguje Demofest stranicu

Kao i prethodnih godina, uslov koji svi prijavljeni bendovi moraju ispunjavati je da do sada nisu objavili album preko neke od izdavačkih kuća koje su registrovane na teritoriji BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije ili Makedonije. Nakon završenog konkursa, žiri će odabrati 30 bendova koji će imati priliku da pred publikom nastupe na bini banjalučke tvrđave Kastel, na kojoj se održava Demofest.

Rezultate ovogodišnjeg konkursa Demofest će objaviti tokom juna, kada će otkriti i imena stručnog žirija.

Foto: Demofest promo

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.