Druga sezona serije “Hronike Shannara” na AXN Adriji od 4. januara

Druga sezona fanstastičnog američkog serijala “Hronike Shannara” premijerno kreće s emitovanjem na AXN Adriji od 4. januara. “Hronike” su već u prvoj sezoni osvojile fantasy fanove širom sveta, a slične reakcije stigle su i od profesionalnih kritičara, koji je svrstavaju među najbolja televizijska ostvarenja žanra.

Radnja serije odvija se hiljadu godina nakon uništenja naše civilizacije, u vreme kada je naša planeta podeljena u Četiri zemlje, čiji su stanovnici mešavina rasa, među kojima su vilenjaci, patuljci, trolovi, gnomovi i ljudi. U središtu je porodica Shannara čiji su potomci ojačani magičnim moćima i čije avanture neprestano menjaju budućnost sveta. Kako se priča odvija, saznaje se da mračne sile za koje se verovalo da su poražene, počinju da ugrožavaju svet. Amberle (mlada vilenjačka princeza), Wil (zadnji potomak porodice Shannara) i Eretria (lutalica iz rase ljudi) shvataju da samo oni imaju moć da zaustave zlo koje nadolazi, ali da moraju da sklope teško savezništvo. Druga sezona se odvija godinu dana nakon finala prve i zatiče Četiri zemlje u potpunom haosu. Magija se vratila, strah, zlo i nasilje je zavladalo zemljom, a najveće pitanje je hoće li se Wil uključiti u borbu za oslobođenje, obzirom na svoju zastrašujuću prošlost.

Wil Ohmsford (igra ga Austin Butler) je mlad čovek koji pokušava da se snađe u apokaliptičnom svetu. Kao polu-čovek, polu-vilenjak, celog života se suočava s predrasudama. U očajničkim pokušajima da napusti svoje malo selo, Wil saznaje da je on poslednji potomak porodice Shannara, koja ima sposobnost da kontroliše bezvremensku i moćnu magiju. Wil prvo odbacuje svoje novootkriveno nasledstvo, ali ga na kraju ipak prihvata, suočen s ogromnom opasnošću. Amberle Elessedil (Poppy Drayton) je princeza i čistokrvna vila. Iako je kao mala ostala bez roditelja, stasala je u čvrstu, strastvenu, pametnu i odlučnu devojku, koja želi da ostavi pečat i van svojih kraljevskih dužnosti. Ona postaje prva devojka u Izabranima, tajnom društvu posvećenom odbrani Ellcryja. Na kraju prve sezone ona započinje vezu s Wilom, a onda se žrtvuje da bi spasila Ellcryje. Eretria (Ivana Baquero) je odrasla u grupi lutalica I lopova, pa je od malih nogu bila prinuđena da veruje svojim instinktima, kako bi preživela. Život je nije mazio, što je kod nje izazvalo veliko nepoverenje prema svima. Susret s Amberle i Wilom prvo joj se činio kao savršen beg od njene bande, ali vremenom uviđa da je to možda bila njena sudbina.

“Hronike Shannara” nastale su po uzoru na istoimenu knjigu Terryja Brooksa. Autori i izvršni producenti su Alfred Gough i Miles Millar (radili su na seriji “Smallville”), dok se kao još jedan izvršni producent pojavljuje Jon Favreau (režiser dva nastavka “Iron Mana”). U ostalim ulogama se pojavljuju Aaron Jakubenko (kao Ander) i John Rhys Davies (kao Eventine), a kompletna serija je snimana na Novom Zelandu.

Deset epizoda druge sezone biće emitovane od 4. januara u nedeljnom terminu, četvrtkom u 21:00 ekskluzivno na AXN Adriji.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.