Druženje sa Trejsi Ševalije u Beogradu!

Autorka čuvenog romana „Devojka sa bisernom minđušom“ i „Jedna nit“ Trejsi Ševalije družiće se sa čitaocima u Beogradu u petak, 6. marta od 18 sati u knjižari Delfi SKC.

Trejsi Ševalije je rođena 19. oktobra 1962. u Vašingtonu, gde je provela detinjstvo. Studirala je na koledžu Oberlin u Ohaju. Godine 1984. preselila se u Englesku gde je radila nekoliko godina kao urednik leksikografskih izdanja, ali 1993. godine napušta taj posao i završava dvogodišnji kurs kreativnog pisanja na univerzitetu Ist Anglija.

Književnu karijeru je počela knjigom „Devičanski plavo“, ali se proslavila romanom „Devojka sa bisernom minđušom“, zasnovanom na priči o nastanku čuvene Vermerove slike. Film koji je režirao Piter Verber, inspirisan ovom knjigom, dobio je tri Oskara u različitim kategorijama 2004. i ovenčan je brojnim drugim nagradama za filmska ostvarenja. Posle uspeha prvih romana nastavila je da objavljuje bestselere: „Pali anđeli“, „Dama i jednorog“, „Plameni sjaj“, „Izuzetna stvorenja“, „Poslednji begunac“, „Plodovi na vetru“, „Novi učenik“ i „Jedna nit“. Sve ove knjige objavila je Laguna i time se svrstala među malobrojne izdavače u svetu koji objavljuju sve knjige Trejsi Ševalije.

Ponesite svoje omiljene knjige Trejsi Ševalije i vidimo se u petak 6. marta od 18 sati u knjižari Delfi SKC!

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.