Fanovi Harryja Pottera objavili su prvi nekomercijalni film o čarobnjaku

Fanovi Harryja Pottera nakon osam godina su objavili svoj prvi nekomercijalni film o čarobnjaku uz kojeg su odrastale generacije, pod nazivom “Voldemort: Origins of the Heir”. Ovo nije jedan od nastavaka koje je napisala J. K. Rowling, već je reč o delu dvojice Italijana, Gianmaria Pezzotta i Stefana Prestia.

Na čelu s ovom dvojicom ambicioznih reditelja, grupa fanova Harryja Pottera pod nazivom Tryangle Films prošlog leta je pokrenula kampanju Kickstarter za finansiranje snimanja filma o čarobnjaku.

Projekt je na početku preuzeo Warner Bros, ali fanovi su ubrzo nakon pregovora dobili dozvolu za snimanje, a sredstva su prikupili uz pomoć kampanje na Crowfunding. Tako na početku 52-minutnog filma na YouTubeu piše: “Ovo je nekomercijalni film koji su napravili fanovi i nije odobren, udružen ili povezan na bilo koji način s Warnerom Brosom ili J. K. Rowling”.

Radnja filma fokusirana je na Lorda Voldemorta i Grishu McLaggen, kćerku Godrica Gryffinfora, suosnivača škole Hogwarts School of Witchcraft. Priča se zasniva na nizu flashbacka kako učenici Hogwartsa istražuju sumnjive aktivnosti negativca Toma Riddlea.

Glavne uloge u filmu igraju Stefano Rossi, Davide Ellena, Andrea Baglio, Andrea Deanesi, Aurora Moroni, Maddalena Orcali, Andrea Bonfanti, Gelsomina Bassetti i Alessio Dalla Costa.

Mnogi su pomislili kako će “Voldemort: Origins of the Heir” biti amaterski film, ali promenili su mišljenje već nakon gledanja prvog minuta filma. Kompletan film je objavljen na YouTubeu i neće biti prikazivan u bioskopima.

Foto: Printscreen YouTube

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.