Počinje XXII Festival autorskog filma

Festival autorskog filma je jedna od važnijih kulturnih manifestacija i održavaće se od 25. novembra do 3. decembra.

Program ove godine čini 81 filmsko ostvarenje, koje posetioci mogu videti u Domu omladine Beograda, ali i Dvorani kulturnog centra Beograda, staroj i novoj zgradi Kinoteke, bioskopu Fontana, UK Parobrodu, Domu kulture Studentski grad, Art bioskopu i UK Paliluli.

Glavni takmičarski program sadrži i debitantske filmove, jer od početka festivala pokušavamo da domaćoj publici otkrijemo neka nova autorska imena. Ono što ovogodišnji festival izdvaja od prošlih izdanja jeste što i u okviru pratećeg programa Bande à parte imamo venecijanskog pobednika, film „Žena koja je otišla“ Lava Dijaza – rekao je o XXII Festivalu autorskog filma reditelj Srdan Golubović.

Među filmovima u glavnom programu za koje se traži karta više je i novo ostvarenje Kena Louča, Ja, Danijel Blejk, pobednik Kanskog festivala, čija je prva projekcija koja će se održati 25. novembra u 19.30h, već rasprodata. Takođe, jedno od najiščekivanijih ostvarenja je i Toni Erdman, dobitnik nagrade Fipresci na ovogodišnjem Kanskom festivalu, koji će svečano zatvoriti ovogodišnji festival.

Pored glavnog programa, festival je ove godine bogatiji za još veći broj pratećih programa, koji pored filmskih ubraja i predstave, edukativne programe i radionice.

Prodaja karata je već počela, a cena zavisi od vremena projekcije i iznosi od 150 do 300 dinara. Kompletan program XXII Festivala autorskog filma možete pogledati na sajtu www.faf.rs

Foto: Promo

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.