Film „Borg i McEnroe” od 21. septembra u bioskopima!

Film „Borg i McEnroe”, švedskog reditelja Janusa Metza Pedersona („True Detective”), od 21.septembra naći će se na redovnom repertoaru bioskopa u Srbiji, odmah nakon premijere u Švedskoj.

Uloge slavnih tenisera ostvarili su Shia Lebeouf i Sverrir Gudnason. Lebeouf, koji tumači lik Mekinroa, istakao je da se identifikuje sa karakterom slavnog tenisera i smatra da je on pogrešno shvaćen, dok scenario za film smatra brilijantnim.

– Ako gledamo sličnosti iz naših života, radostan sam jer je puno toga zajedničko. Obojica smo strastveni. Perfekcionisti. Narcisi smo. A, i ja sam karikatura – rekao je Lebeouf.

Film prati razvoj karijera dve teniske legende Bjorna Borga i Džona Mekinroa, i fokusiran je na njihov rivalitet čiji je vrhunac bio za vreme čuvenog finala Vimbldona 1980.godine. Bio je to rivalitet dva apsolutno različita temperamenta. Borg je bio dešnjak, stoik i smiren, Mekinro, levoruk, usijane glave i naprasit. Publika je volela Borga, Mekinro je bio negativac. Mekinro je bio vatra, Borg led, i njihiv odnos postao je definicija za rivalstvo u sportu. Zahvaljujući njima tenis je početkom 80-tih godina doživeo procvat, a njihovi mečevi ostaće upamćeni kao klasici.

Stellan Skarsgard koji igra trenera švedskog tenisera, Bergelina, uporedio je odnos Borga i njegovog trenera sa rivalstvom Mocarta i Salierija.

– Ljudi misle da je Salieri bio ljubomoran na Mocarta, ali mislim da to nije prava reč. Više se radi o ljubavi i fascinaciji prema geniju, ali i žalu što i sam nije sposoban za to – rekao je Skarsgard.

Gudnason inače veoma liči na Borga, dok je slavnog švedskog tenisera u mlađim danima igrao njegov sin Leo Borg.

Inače, pored Srbije i zemalja regiona, 21. septembra film počinje sa prikazivanjem u više od 50 zemalja sveta, i to je samo prvi talas globalne distribucije.

„Borg i McEnroe” biće sigurno među najbolje prodavanim filmovima u svetu kada je u pitanju broj teritorija koje su otkupile prava. To je najbolji dokaz da ovo rivalstvo još uvek odjekuje.

Foto: Promo

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.