Film “Borg i McEnroe” otvara Filmski festival u Torontu 7. septembra

Švedski film “Borg i McEnroe” reditelja Janusa Metza Pedersona otvoriće Filmski festival u Torontu 7. septembra. Ovo je prvi put u istoriji da jedan švedski film otvara ovaj prestižni festival.

– S obzirom da je ovo jedan od najprestižnijih filmskih festivala u svetu, ponosni smo i počastvovani što je baš ovaj film odabran da otvori festival, naročito zbog činjenice da se to prvi put dešava za jedan švedski film – rekao je Michael Porseryd, ispred ekipe filma.

Film donosi priču o ikoni belog sporta Bjornu Borgu i njegovom najvećem rivalu Džonu Mekinrou, ljudima koji su promenili tok tenisa i ceni koji su platili na tom putu. Glavne uloge tumače Sverrir Gudnason, jedna od najvećih mladih filmskih zvezda iz Švedske, i američki glumac Shia LaBeouf. Podršku glavnim zvezdama pružaju međunarodno priznati glumac Stellan Skarsgard, koji tumači lik Borgovog trenera, kao i Tuva Novotny koja igra tadašnju Borgovu ženu. U filmu se pojavljuje i Borgov sin Leo, koji igra mladog tenisera na početku karijere.

– Naš cilj je bio da ispoštujemo nasleđe Borga i Mekinroa filmom koji će podstaći i dodirnuti srca ljudi širom sveta. Činejnica da na taj put krećemo otvarajući festival u Torontu, čini nas veoma srećnim. Sada je na publici da odluči da li smo uspeli  – rekli su Jon Nohrstedt i Fredrik Wikstrom Nicastro, producenti filma.

Film “Borg i McEnroe” najavljen je u Kanu prošle godine i odmah je privukao pažnju svetskih medija, ali i distributera. Sniman je na lokacijama u Pragu, Monaku i Švedskoj, a do sada je prodat u preko 150 zemalja, uključujući Francusku, Veliku Britaniju, Nemačku, Španiju, Italiju, Poljsku, Australiju, ali i Srbiju.

Domaća publika će film “Borg i McEnroe” u bioskopima gledati od 28. septembra.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.