Film “Stado” već pogledalo 100 hiljada gledalaca

Za samo dve nedelje prikazivanja filma, rediteljski prvenac Nikole Koja pogledalo je 100.000 gledalaca.

Film “Stado” je premijerno prikazan beogradskoj publici 23. novembra, a već od narednog dana deo “Stada” postali su i posetioci u ostalim gradovima Srbije. Nakon domaće, usledila je i regionalna turneja, pa je publika u Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Republici Srpskoj i Crnoj Gori imala priliku da se priključi karavanu.

Kritika i publika su se, između ostalog, složili i u ovom: „Onaj deo u kojem reditelj Kojo zaslužuje čistu peticu jeste njegov rad sa kolegama glumcima. Plemenito i sa puno ljubavi u krupnim planovima… Stiče se utisak da su svi glumci uživali u namenjenim im ulogama, da su se Nikoli Koji predali s puno poverenja i da im je ovakva vrsta saradnje pružila radost koju spremno dele sa publikom.
(Dubravka Lakić, dnevni list Politika)

Stado” je urnebesna satirična komedija o životu iza kamere. Često veća drama prethodi filmskoj ili televizijskoj drami koju gledamo. Neizlečivi entuzijasti, slepi za objektivne okolnosti, stavljaju na kocku svoju egzistenciju u želji da naprave veliko umetničko delo. Ovo je priča koja može biti ispričana na mnogo jezika i u mnogo država, pa čak i u mnogo različitih vremena. Do sjaja i blještavila crvenog tepiha na svečanoj premijeri ne dolazi se putem posutim ružama, već kompromisima, borbom, pa i paktom sa đavolom, ako je potrebno. Može se reći da je STADO zasnovano na istinitoj priči i na priči koja se u ovom trenutku odvija oko nekog sličnog projekta i odvijaće se dok postoje umetnici i dok postoji država.

Ako već niste , pogledajte trailer za ovaj film.

Foto: Promo

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.