HEJ! poklanja

Magazin HEJ! uvek misli na svoje fanove! Bilo da verno pratiš modne i beauty trendove, čitaš knjige, uživaš u filmovima, radiš na sebi mi smo uvek tu vas obraduje cool poklonima! Čitajte nas i dalje i uživajte u iznenađenjima koja svake nedelje spemamo za vas!

 

Programiranje za početnike na jeziku PYTHON
Autor: Lui Stouvel i Rouzi Dikins ; Ilustrator: Džon Devol

Prednosti učenja programiranja od najranijeg uzrasta višestruke su. Osim što se pripremaju za zanimanja budućnosti, deca učenjem programiranja razvijaju sposobnost logičkog razmišljanja i veštinu rešavanja problema. Zbog toga je važno da njihov prvi susret s programiranjem bude što prijatniji. Vodiči za programiranje pomoću kompjuterskih jezika SCRATCH i PYTHON namenjeni su početnicima i svojim zanimljivim sadržajem i prijemčivim dizajnom teže da prvi dodir s programiranjem deci bude prijatno iskustvo, poput igre.

Za sve one koji žele da se upoznaju s programiranjem učenjem nekog tekstualnog programskog jezika odabir odgovarajućeg jezika može biti problem. Iako je kroz istoriju nastao veliki broj programskih jezika, samo mali broj njih je danas popularan, a retki su oni koji su pogodni za početnike. Programski jezik Python jedan je od najpopularnijih programskih jezika danas. Popularnost je stekao zahvaljujući svojoj jednostavnosti, zbog čega je ujedno i veoma pogodan za one koji se prvi put susreću s programiranjem.
Upoznavanje najmlađih s nekim tekstualnim programskim jezikom može biti izazov. Neophodno je pronaći balans između toga da primeri iz kojih deca uče budu dovoljno zanimljivi, ali ne i previše komplikovani. Programiranje za početnike na jeziku Python uspeva vešto da balansira između ta dva, nudeći zanimljive primere s detaljnim, ilustrovanim objašnjenjima. Ovakav pristup učiniće da svako dete koje bude koristilo ovaj priručnik bude motivisano u nameri da nauči programiranje. Pored učenja jezika Python, ova knjiga pokriva i neke od opštih koncepata računarskog programiranja, korisnih za kasnije savladavanje bilo kog drugog programskog jezika. Recimo, iz nje možemo naučiti kako da unapred isplaniramo program koji želimo da napravimo i kako da prepoznamo i otklonimo greške u programu.

Danas u saradnji sa izdavačkom kućom Krativni centar poklanjamo dve knjige “Programiranje za početnike na jeziku PYTHON”.

Kako bi konkurisali za ovu nagradu odgovorite na pitanje “Ko je pisao recenziju knjige ‘Programiranje za početnike na jeziku PYTHON’”?

Odgovore šaljite na mail hej@color.rs i OBAVEZNO napišite svoje podatke (ime, prezime, adresu i grad), kao i godinu rođenja. Dobitnike ćemo objaviti u sredu, 04. jula na našoj FB strani.

Autor: Nenad Avramović, predavač Kliker – IT centra za decu i recenzent pomenutih knjiga

Foto: Kreativni centar

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.