HEJ! poklanja

Raspust za osnovce je počeo i sada imate mnogo više vremena da se posvetite čitanju, pisanju, crtanju…Zato smo rešili da danas poklonimo sjajan poklon, a uskoro ćete saznati o čemu je reč.

Izdavačka knjiga “Propolis Books” vam predstavlja delo “Agencija za roditelje”, Dejvida Badijela, engleskog autora kog već zovu naslednikom Dejvida Valijamsa je vragolasta, humoristična, smešna do suza i očaravajuće iskrena priča o dečaku koji žudi da zameni svoju porodicu, jer postojećoj zamera mnogo toga. Ali – pazi šta želiš, mogu želje i da ti se ostvare.

Miki Benet ima devet godina i ima listu stvari koje zamera svojim roditeljima: što nisu kul, što su siromašni, umorni, strogi, zahtevni i bolji prema njegovim sestrama.
Pet dana pre desetog rođendana, Miki se posvađao sa porodicom. Zalupio vrata sobe ponavljajući da bi želeo da ima druge roditelje.

Iznenada se pojavljuje tajanstveno svetlo i otvaraju se vrata sveta u kom je moguće birati i isprobavati roditelje. I vraćati ih ako si nezadovoljan. Sveta u kojem postoji Agencija za roditelje. Miki isprobava pet parova roditelja, ispunjavajući zahteve sa svog spiska. Tako je u jednom momentu bio i slavan i bogat i najvoljeniji, doživljavajući sve za šta je mislio da mu je važno. Međutim, sve ih vraća. I uvek negde krajičkom oka vidi poznata lica koja ga zabrinuto i sa puno ljubavi gledaju, ali ne progovaraju. Shvata koliko voli svoju porodicu i koliko su stvari koje im je zamerao zapravo nevažne.

O piscu: Dejvid Badijel (1964) je engleski komičar, TV voditelj, scenarista i pisac. Piše i za odrasle, a Agencija za roditelje je njegov prvi dečji roman, koji je odmah po objavljivanju osvojio Roald Dal nagradu (izuzetno značajna nagrada zahumorističku dečju književnost). Strastveni je ljubitelj fudbala i autor nezvanične himne svetskih i evropskih fudbalskih kupova. Sa Dejvidom Valijamsom radio je još na seriji “Little Britain”, koja ih je obojicu proslavila i možda je ta saradnja doprinela da obojica razviju sličan smisao za humor, deci tako pitak i blizak.

Ukoliko želite da osvojite ove sjajnu knjigu, ostavite komentar na našoj Fejsbuk stranici!

Foto: Promo

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.