HEJ! poklanja

Magazin HEJ! uvek misli na svoje fanove! Bilo da verno pratiš modne i beauty trendove, čitaš knjige, uživaš u filmovima, radiš na sebi mi smo uvek tu vas obraduje cool poklonima! Čitajte nas i dalje i uživajte u iznenađenjima koja svake nedelje spemamo za vas!

PRIČE S MALOG ODMORA
Napisali: Filip Jokanović, Pavle Lazić, Milica Kostić, Irina Subakov, Mina Ćirić
i Staša Petrović
Ilustrovao Luka Tilinger

DUŠAN: Otkad ti toliko gotiviš Eminema?

MARE: Samo me je našao, brate. U najtežem trenutku života bam! Eto njegovih pesama. I sve se nekako promenilo, sve vidim drugačije. Da ne veruješ!

Zbirka dramskih tekstova Priče s malog odmora sadrži šest kratkih komada koji se bave temama iz školske svakodnevice. Autori su mladi dramski pisci koji su inspiraciju za svoje priče dobili u razgovoru s mladima tvog uzrasta, jer su želeli da saznaju šta bi jedan prosečni srpski tinejdžer voleo da vidi i čuje na sceni ili da pročita.

Tekstove iz ove knjige možeš čitati i uvežbavati sa drugarima na časovima dramskih sekcija, ali ih možeš čitati kao bilo koju drugu literaturu – jer govore o stvarima koje su ti bliske: odnos između tebe i tvojih drugova i drugarica, problematično ponašanje, nasilje, usamljenost, odnos s roditeljima, raskorak između detinjstva i odraslog doba i druge. Osim što ćeš se prepoznati, u ovim pričama ćeš možda pronaći odgovore na neka pitanja koja postavljaš sebi, ili čak ideju za razrešenje nekih dilema.

A HEJ! vas donosi odlomak iz teksta Sve što niko ne sme, Mine Ćirić kako bise videli koliko je ovo sjajno delo!

HEJ! i Kreativni centar za vas imaju dve knjige “Priče s malog odmora”.

Ukoliko želiš da osvojiš ovu knjigu, ostavi komentar na našoj Fejsbuk stranici!

Foto: Kreativni centar

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.