Voda jeste i treba da bude vaša najbolja drugarica u bilo koje doba dana ili noći i godišnje doba, ali naročito to treba da bude u vrelim letnim danima. Unošenje tečnosti i hidratacija organizma je jako bitno, jer utiče na celokupan izgled i zdravlje organizma. Pored vode kao pića, Hej! vam savetuje i da jedete laganiju hranu i tako rasteretite organizam dodatnog napora. Zato donosimo recept za brzu i ukusnu hladnu supu od paradajza.
Potrebni sastojci:
- četiri veća, zrela paradajza
- jedna zelena paprika
- jedna manja glavica luka
- jedan krastavac
- jedna kašika maslinovog ulja
- jedna kašičica sirćeta
- so i biber po želji
Paradajz stavite nekoliko minuta u kipuću vodu da biste lakše mogli da ga ogulite. Propasirajte ga i stavite zajedno u blender sa sitno iseckanom paprikom, krastavcem, lukom, uljem i začinima. Ostavite u frižider da se hladi, a za to vreme možete stari hleb iseckati na kockice, posuti maslinovim uljem i začinima po želji te staviti u rernu petnaest minuta da se kockice hleba kratko propeku, nakon čega ih možete služiti sa rashlađenom supom. Prijatno!
Izvor: Lola
Foto: Guliver Thinkstock