Da li vam je potrebna zdrava užina koja je pritom ukusna i lako se pravi?
Hrskavi čips od krompira je možda najukusnija grickalica koju ste ikada isprobali, pa je samim tim i ograničeno njeno konzumiranje vrlo teško, naročito kada ste na dijeti. Zato ga izbegavamo u širokom luku i pokušavamo da ne razmišljamo o njemu.
Međutim, na našu sreću postoji njegova zdrava alternativa koja je isto toliko ukusna, samo mnogo zdravija koju možete jesti u većim količinama. U pitanju je hrskavi čips od plavog patlidžana. Naučite kako se pravi i imajte uz sebe uvek zdravu užinu.
Sastojci:
– 1 patlidžan
– maslinovo ulje
– so
Priprema:
– isecite patlidžan na tanke listove i poređajte ih po tepsiji na koju ste prethodno stavili papir za pečenje.
– uz pomoć četke za nanošenje ulja premažite sa obe strane svaki list.
– pospite soli po ukusu
– pecite patlidžan 15 minuta na 200 stepeni.
Servirajte ih dok su još topli, a višak možete držati u dobro zatvorenoj kutiji i po nekolik dana.
Prijatno!