Isprobaj slani kuglof!

Kuglof, kao poslastica, postao je veoma popularan, ali da li ste ikada probali slani kuglof? Ukoliko niste, na pravom ste mestu.

U nastavku pogledajte recept za slani kuglof.

Sastojci:
250 g brašna
200 g sira
1 jaje
1 svež kvasac
200 ml mleka
Malo šećera, soli, ulja i bibera
200 g pečenice (ili bilo koje salame)

Priprema:

U šerpu staviti kvasac i izdrobiti ga. Sipati malo mleka, dodati šećer, posoliti i staviti na šporet (samo dok se mleko malo ugreje). U veći sud staviti brašno.

Prethodno zagrejani kvasac sipati u brašno, a potom dodati iseckanu pečenicu i sir, jaje, ulje i preostalo mleko. Kalup premazati puterom. Testo ostaviti da odstoji 1 sat. Peći 20 min na 200°C.

Ako pravite u plehu (kao ja), kada prođe 20 min izvadite pleh i testo premažite kečapom i pospite origano. Onda peći još 5-10 min i izvaditi iz rerne.

Recept: Branka Stojanović

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.