Jedina vrsta fitnesa koja zamenjuje trčanje

Da li ste spremni za preskakanje konopca bez prestanka 10 minuta?  Toliko je vremena potrebno da zamenite pun trening džogiranja.

Deset minuta skakanja prosečnim tempom (110-130 skokova u minuti) zameniće džogiranje na udaljenosti od 2 km.

Skokovi sa užetom omogućavaju ne samo gubitak težine u kratkom periodu, već i pozitivno utiču na rad tela. Za 30 minuta skakanja možete sagoreti do 900 kalorija na sat – nije teško pretpostaviti da možete skoro izgubiti 3-5 kg za nedelju dana!

Instruktori fitnesa veoma vole ovu vrstu vežbanja, jer skakanje omogućava da istovremeno oblikujete nekoliko mišićnih grupa – mišiće ruku, nogu i zadnjice.

Važno:
Pre svakog treninga, obavezno je zagrevanje. Pre nego što počnete preskakati konopac uradite blago 5-10 minutno zagrevanje. To može biti hodanje, trčanje u mestu ili usporeno preskakanje. Što je kraći vaš konopac, radićete više skokova za minut.

Nakon preskakanja konopca je veoma korisno da istegnete mišiće. Istezanje će smanjiti brzinu otkucaja srca i opustiti mišiće. Istezanje listova u stojećem položaju je jedna od preporučenih vežbi istezanja nakon preskakanja konopca.

Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.