Kako da središ sobu u skladu sa horoskopskim znakom

Svi želimo da imamo sobu koja je odraz naše ličnosti, koja je udobna i koja svima daje pozitivnu energiju kada u nju uđu. Da li ima bolji način da se to postigne nego prema horoskopu? Imamo tačan opis onoga što ti treba ako želiš da soba bude u tvom znaku.

Ovan
Ti si strastvena i puna energije, ali nikada zastrašujuća. Privlače te razne nijanse crvene jer si vatreni znak, ali skroz crvena soba može da bude preopterećujuća i da te uznemiri. Počni sa neutralnim bojama kao što su crna, bela i siva i iskoristi crvenu kao boju koja će doneti život u tvoj prostor.

Bik
Ti si mirna, težiš ka ostvarivanju svojih ciljeva i voliš da radiš stvari koje zahtevaju korišćenje ruku. U tvom idealnom prostoru treba da se nalaze biljke kao što su fikusi ili čuvarkuće. Boje kao što su roze, zelena i plava treba da krase tvoju sobu. Treba i ostaviti prostora za tvoj pribor kojim praviš svoje ukrase. Ti si odana i vrlo velikodušna prijateljica zbog čega će se sigurno tu i tamo u tvojoj sobi naći i poneki ram sa slikama gde si sa svojim najbližima.

Blizanci
Ti si popularna i voljena osoba tako da je tvoja soba glavno mesto skupljanja za tvoje drugarice. Pošto želiš da se u tom prostoru svi osećaju udobno imaš lepe slike na zidovima. Međutim, jer si Blizanac, ti si uvek staložena i strava tako da se u tvojoj sobi nalazi puno svetlo plave i bele sa čupavim jastucima ili ćebićima.

Rak
Tvoja soba je tvoje utočište i mesto gde provodiš najviše vremena. Rakovi uživaju u malim stvarima tako da je tvoja soba mesto gde tvoj karakter dolazi do izražaja. Soba deluje skroz ušuškano i ima srebrnih dekoracija, a ti joj dodaješ svoje ličnosti šarenim jastucima i sitnicama.

Lav
Lavovi su poznati po svojoj otvorenoj prirodi što se da videti i u njihovoj sobi. Pokaži svima koji dođu ko si sa tvojom inspiracionalnom tablom ukrašenom zlatnim akcentima i šljokicama. Zidovi su potpuno beli, ali ostatak sobe ima dovoljno detalja i svetlih stvari tako da se ceo prostor slaže sa tvojom harizmom.

Devica
Poznate su po ambicioznosti, odlučnosti i uspehu za šta im je potreban prostor u kom mogu da se skoncentrišu bez smetnji. Idealna soba da Device je potpuno organizovana i sređena. Najupadljivija stvar je radni sto koji je čist i organizovan dok je ostatak sobe ukrašen nijansama zelene, braon i plave za smirenu atmosferu i tepih sa printom koji unosi malo zanimljivosti. Jer su inače perfekcionisti, u sobi se nalazi i nekoliko kanti i kutija za odlaganje stvari.

Vaga
Kao i vage, ti u sobi težiš ka ravnoteži između umetnosti i lepote. Police su ispunjene stvarima za koje si emotivno vezana i sobu uglavnom krase svetlo plava, zelena i bela. Umetnički radovi se nalaze na zidovima i njihove plave nijanse samo upotpunjuju osećaj pripadanja u tom prostoru. Pošto si društvena osoba, lepo bi bilo da imaš i neke slike porodice i prijatelja uramljene na zidovima.

Škorpija
Ti si žestoka i puna života, tako da voliš prazan prostor da ti se pokrene inspiracija. Za motivaciju imaš na zidu okačene citate koji su tebi bitni. Imaš moderan smisao za stil i sanjaš o životu u velikom gradu tako da su ti zidovi sobe beli sa sivim i svetlo roze detaljima.

Strelac
Strelci su poznati po vedrini i druželjubivosti. Kao oni, imaš jak osećaj žudnje za istraživanjem i želiš da proputuješ svet. Tamno ljubičasta, svetlo roze, crna i tamno plava boja ukrašavaju i daju život tvojoj sobi. Zauvek ćeš biti dete u srcu tako da bi sigurno volela da imaš baldahin iznad kreveta koji je ukrašen novogodišnjim lampicama.

Jarac
Ti spadaš u ljude pod najodlučnijim znakom. Tvoja soba je često neuredna, ali je tvoj sto najuredniji kada treba da pročitaš najnoviju knjigu ili završiš najnoviji zadatak. Pošto si znak kojim vlada Sunce voliš tople boje kao narandžastu, žutu i crvenu koje pomažu u održavanju motivacije i energije.

Vodolija
Tvoju kreativnost je teško okarakterisati. Razmišljaš izvan zadatog okvira kada je u pitanju dizajniranje tvoje sobe i voliš da vidiš koliko možeš da postigneš. Međutim, tvoja soba je vrlo jednostavna. Boje kao što su svetlo plava, bela i metalik srebrna te smiruju i voliš da imaš mala svatla iznad kreveta.

Ribe
Ovom vodenom znaku su potrebne smirujuće nijanse kao tirkizna, okeansko plava i poneki zlatni detalji. Ti si opuštena umetnička duša i treba ti prostor u kom možeš da oslobodiš sviju kreativnost. Tvoja odana strana se može videti po slikama sa najboljom drugaricom koje imaš uramljene. Pošto osećaš buru emocija kada se uznemiriš, ove boje i dekoracije mogu da te smire i vrate ti lepo raspoloženje.

Priredila: Milica Milovanović

Foto: Guliver Thinkstock i Pinterest

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.