Kako održati vitku liniju?

Problematično pitanje – kako smršati, koje se ne tiče ni matematičkih a ni logičkih rešenja, ne da nam mira. Ekipa portala je rešila da se malo pozabavi tematikom na kojoj brojni stručnjaci zarađuju prodavajući dijete koje garantuju mršavljenje 🙂 i došla je do zaključka da je ključ u sitnicama i umerenosti.

Zaboravite na grickalice

Izbacite grickalice sa spiska za kupovinu. Kuhinjske police napunite svim namirnicama za tri dnevna obroka i obavezno izostavite slatke i slane grickalice, poput keksa, čipsa i svih drugih za liniju opasnih zalogajčića.

Izbacite međuobroke

Umesto voća i ceđenih sokova, kojima ne osporavamo zdravu ulogu u ishrani, savetujemo šoljicu čaja. Ukoliko niste ljubitelj čajeva, potrudite se da voće i ceđene sokove unosite između doručka i ručka, nikako u kasnim večernjim satima.

Odviknite se od rashlađenih napitaka

Znamo da tokom letnjih meseci ne možete da zamislite čašu coca-cole bez nekoliko kockica leda, ali pokušajte da ih izbegnete. Znate i sami da led razblažuje napitak, samim ti, osetićete potrebu da popijete još jednu čašu, pa još jedno iiii…. hop, previše unetih kalorija koje nisu potrebne vašem organizmu! Osim toga, voda od 22 stepena je sasvim dovoljna da rashladi telo izloženo spoljašnjim temperaturama od 38 stepeni, pa i više. Sve drugo je štetno.

Stanite onda kada vam je najslađe

Jesti previše hrane je najgora vrsta bacanja ukusnog obroka. Koliko god on bio ukusan, najbolje za dobru liniju bi bilo kada biste naučili kada je trenutak da stanete. Onima koji još uvek nisu savladali ovu veštinu 🙂 preporučujemo kuvanje i serviranje malih porcija.

Ostanite dosledni navikama

Vikend najčešće provodimo u opuštanju pri čemu dosta nas pod opuštanjem shvata otpuštanje svih kočnica u ishrani. Pokušajte da se pridržavate svih pravila a u trenucima dokolice umesto za grickanjem posegnite za nekom fizičkom aktivnošću.

Zaboravite na masni sendvič, loš i nezdrav keks i previše testenine. Vaše telo zaslužuje samo najbolje!

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.