KASPERSKY SAFE KIDS: Novost koja će obradovati vaše roditelje

Kompanija Kaspersky Lab je pomoću novih opcija za IOS i Android platforme upotpunila svoje bezbednosno rešenje kako bi zaštitila decu od digitalnih pretnji. Sada, deca mogu daljinski da traže dozvolu od roditelja za pristup nedostupnim sajtovima ili aplikacijama uz pomoć samo jednog klika, dok roditelji primaju korisna obaveštenja kada Kaspersky Safe Kids detektuje opasne situacije.

Roditeljima se ovi saveti prikazuju u vidu komentara u okviru Kaspersky Safe Kids podešavanja, kao i u izveštaju o internet aktivnostima deteta na My Kaspersky portalu. Korisne informacije se takođe mogu pojaviti kao deo hitnog obaveštenja na mobilnom uređaju roditelja, ukoliko, na primer, dete pokušava da pristupi stranici iz kategorije koje su roditelji blokirali (stranice sa neprikladnim jezikom).

safe-kids-1

Roditelji će dobijati informacije o neprikladnim stranicama i aplikacijama kada se pojave novi sumnjivi kontakti, kada se obavi neka onlajn kupovina, ukoliko je prisutna prekomerna upotreba interneta, kao i u mnogim drugim situacijama. Ovo rešenje pomaže roditeljima da budu obavešteni o tome šta njihovo dete radi onlajn, koliko vremena provodi na internetu, koje stranice posećuje, koje igrice igra, sa kim komunicira na društvenim mrežama i gde ide.

Ukoliko je roditelj konfigurisao Kaspersky Safe Kids kako bi sprečio dete da koristi određene tipove stranica ili aplikacija, otvoriće se prozor u kome se odbija pristup kada god dete pokuša da ih otvori. Sada, dete može da pošalje zahtev za pristup direktno sa ovog prozora. Ukoliko se roditelj slaže, mogu se dogovoriti oko zahteva klikom na jedno dugme. Za iPhone i iPad, ova funkcija radi samo za veb stranice.

Foto: Promo

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.