KID HUB – Mesto gde dečje ideje postaju stvarnost!

KID HUB je udruženje i društveno preduzeće posvećeno osnaživanju kreativnog potencijala dece i mladih kroz inovativne obrazovne programe, socijalne inovacije i kreativno preduzetništvo.

Prema rezultatima Svetskog ekonomskog foruma, 65% današnjih osnovaca, radiće poslove koji još nisu izmišljeni. Zato je naš cilj razvoj kreativnog potencijala dece kako bi mogli da kreiraju sopstvene mogućnosti u nepredvidivom globalnom radnom okruženju budućnosti.

Našu misiju ostvarujemo kroz Designathon WorksⓇ edukativni program i metod kojim razvijamo pun potencijal dece i mladih uzrasta od 7 do 18 godina unapređujući pre svega njihove kampacitete da na kreativan način rešavanju ekološke i društvene izazove, naučno – tehnološku i digitalnu pismenost kao i razvoj interesovanja za društveno preduzetništvo. Posebnu pažnju posvećujemo unapređenju potencijala devojčica i mladih žena kroz primenu novih tehnologija. Designathon program zasniva se na MAKER obrazovnom modelu, kreativnom dizajnerskom procesu (design thinking) i UN ciljevima održivog razvoja.

Designathon program se u Srbiji realizuje uz podršku Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj.

Ove godine organizovali smo prvi Globalni dečji dizajn maraton na temu „Život na Zemlji“ na kome je učestvovalo 62 dece iz osnovnih i srednjih škola u Srbiji koji su realizovali 17 inovativnih prototipa koji kombinuju reciklažne materijale, elektroniku ili robotiku od kojih su tri rešenja „Bambus“, „Robo švaba „ i Robo miš“ dobila vredne nagrade koje su obezbedili Smart Robotics, Dexy Co i Bitka za znanje. U realizaciji ovog događaja učestvovali su WWF Srbija, Addiko banka, Impact Hub, GIZ Yep, Kliker IT centar, JCI Srbija, Kreativni centar, Beofruit i drugi. Takođe smo održali 16 radionica u Muzeju nauke i tehnike u kojima je učestvovalo više od 190 dece u periodu od pet meseci, a pilot projekat smo započeli u OŠ „Drinka Pavlović“ gde će se tokom 2018-2019. godine realizovati Designathon školski program.

Deo prihoda KID HUB-a ulažemo u razvoj Designathon Works ® edukativnog programa u osnovnim školama u Srbiji i uključivanje dece koja pripadaju ranjivim grupama u naše programe. Ovaj program radi u više od 25 zemalja sveta, deo je Ashoka mreže. KID HUB je zastupnik ovog programa za Srbiju od 2018. godine.

Više o ovom sjajnom projektu možete saznati na www.designathon.rs

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.