7 filmova koji su nastali po knjigama, a da to možda niste znali

Puno puta nam se dogodilo da smo pročitali knjigu i onda se oduševili kad smo čuli da se snima film. Zanimalo nas je hoće li se radnja izmeniti i koga će od holivudskih faca uzeti za neku ulogu.

Postoji i obrnuta situacija. Ovo su filmovi koje ste svi sigurno gledali, ali jeste li znali da su oni zapravo nastali po knjizi? Budući da u filmovima često izbace neke delove, zanima li vas kakva je radnja u početnom obliku? Pogledajte listu ispod i uporedite film i knjigu.

Pitch Perfect

Ovo nismo znali! Knjiga se u originalu zove “Pitch Perfect: The Quest for Collegiate A Capella Glory”, a napisao ju je Mickey Rapkin. Zanima li vas kako su prošle Barden Bellas u knjizi i je li priča ispričana na možda neki drugačiji način?

Mean Girls

Teen komedija iz 2004. takođe je nastala po knjizi. Režiserka Tina Fey bila je inspirisana knjigom pod nazivom “Queen Bees and Wannabes” koju je napisala Rosalind Wiseman. Sve ostalo je istorija jer ovo je film koji je uticao na mnoge devojke.

Night at the Museum

Ovu istoimenu knjigu napisao je Milan Tren, a ova knjiga predstavlja jednu od najlepših porodičnih avantura. Prema njoj je snimljen film koji je mnogima omiljeni.

Shrek

Zeleno čudovište i mali magarac postali su simbol prijateljstva, a jeste li znali da je pre filma postojala knjiga? Stvorio ga je William Steig, a zove se “Shrek”!.

The Lion King

Omiljeni Disneyjev crtani film možda nije nastao prema istoimenoj knjizi, ali je inspirisan “Hamletom” Williama Shakespearea.

The Parent Trap

Svi znamo za verziju u kojoj glumi Lindsay Lohan, ali jeste li znali da postoji i knjiga? Napisao ju je Erich Kastner, na engleskom se zove “Lisa and Lottie”, a prevedena je sa nemačkog “Das doppelte Lottchen”. Napisana je davne 1949, ali se Disney svejedno držao originala.

Mrs. Doubtfire

Anne Fine napisala je dečju knjigu “Madame Doubtfire”, koja je kasnije poslužila za film u kojem nas je glumac Robin Williams jednostavno oduševio.

Izvor: teen385.hr
Foto: Print screen/You Tube/Paramount Movies

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.