POKLANJAMO: Knjiga o neobičnoj avanturi jednog tate po kojoj se snima i film

srecom-mleko-laguna

Znate već kako je to kad mama ode na poslovni put i prepusti tati da brine o svemu. Ostavi mu dugačak, dugačak spisak obaveza. A najbitnija je da OBAVEZNO KUPI MLEKO. Nažalost, tata to zaboravi. I zato narednog jutra mora da skokne do radnjice na uglu pre doručka, a ovo je priča o tome zašto mu je trebalo toliko vremena da se vrati iz kupovine. U njoj učestvuju: profesor Steg (dinosaurus vremeplovac), neki zeleni ljigavci, Kraljica Gusara, čuveni dragulj po imenu Oko boga Sploda, nekoliko fampira i potpuno običan, ali izuzetno bitan tetrapak mleka.

“Srećom, mleko…” Nila Gejmena je zabavna priča o ocu koji jednog jutra odlazi da kupi mleko i vraća se kući sa fantastičnim pričama o svom putu. Njegov sin ih nama prepričava. Tu su i predivne ilustracije Krisa Ridla. Zanimljivo je da se prema knjizi snima i igrani/animirani film.

Nil Gejmen je autor višestruko nagrađivanih dela i za decu i za odrasle. Pojedina njegova dela, adaptirana su u filmove.

Sigurno ste i vi nekada doživeli neku neobičnu avanturu, sami ili sa roditeljima. Ako nam je napišete i pošaljete na mail hej@color.rs mi ćemo vas nagraditi. Autori tri najoriginalnije priče, dobiće po jednu knjigu “Srećom, mleko…“. (VAŽNO: Pobednika ćemo objaviti sutra 1.12. na Facebook stranici. Ne zaboravite da napišete ime i prezime, adresu i kontakt telefon)

Foto: Promo

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.